Щорічний фестиваль найгучніших французьких кінопрем'єр знову запрошує переглянути колекцію нових та найкращих французьких фільмів. За традицією, колекцію нових та найкращих французьких фільмів представляють Посольство Франції в Україні, Французький Інститут в Україні й компанія «Артхаус Трафік». Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

У вінницькому кінотеатрі «Родина» сьогодні стартує фестиваль «Вечори французького кіно». Кіноогляд відкривається мелодрамою «Ілюзія кохання», яка нещодавно була номінована на кінопремію «Сезар» у восьми категоріях (за найкращий фільм, найкращу режисуру та найкращу жіночу роль, а також за адаптований сценарій, операторську роботу, монтаж, роботу художника по костюмах і звук). На «Сезар» номінується іще один учасник програми фестивалю – «Червона черепаха» Міхаеля Дюдока де Віта, яка претендує на звання найкращої анімаційної картини. А стрічка Асгар Фархаді «Комівояжер», яка також представлена у програмі фестивалю, побореться за «Оскар» у номінації Найкращий фільм іноземною мовою. До програми «Вечорів французького кіно» увійшли також «Прекрасні дні в Аранхуесі» – нова робота Віма Вендерса, яка була представлена ​​у конкурсній програмі Венеційського кінофестивалю, а також «Вічність» оскарівського номінанта Чаня Анг Хунга, де головні ролі виконали Одрі Тоту, Мелані Лоран і Береніс Бежо. Всього вінничани побачать п’ять фільмів з 3 по 7 лютого у «Родині». Початок сеансів о 20.00. Вартість квитка – 20 грн.

У Вінниці розпочинається фестиваль «Вечори французького кіно»

3 лютого – «Ілюзія кохання». Жанр: драма, мелодрама. Країна: Франція, Канада, Бельгія. Тривалість: 116 хв. Режисер: Ніколь Гарсія. У ролях: Маріон Котіяр, Луі Гаррель, Алекс Брендемюль, Бріжит Роюан, Віктуар ДуБойс, Алоїз Саваж, Деніел Пара, Чжихван Кім, Серен Рошфор, Франсиско Альфонсин. Історія розповість про особливу любов у житті екстраординарної жінки, яка застрягла в середині минулого століття в післявоєнній Франції.

4 та 9 лютого – «Прекрасні дні в Аранхуесі». Жанр: мелодрама. Країна: Франція, Німеччина, 2016. Тривалість: 97 хв. Режисер: Вім Вендерс («Сіль Землі», «Небо над Берліном»). У ролях: Реда Катеб, Софі Семен, Нік Кейв. Чудовий літній день. Садова тераса з видом на Париж. Під покровом дерев двоє ведуть відверту бесіду, ділячись спогадами. Але у цієї довірливої розмови є свідок. Це письменник, який спостерігає за парою. Він пише книгу, чи то підслуховуючи героїв, то уявляючи їх...

5 лютого – «Вічність». Країна: Франція, 2016. Тривалість: 115 хв. Жанр: мелодрама. Режисер: Чань Ань Хунг. У ролях: Одрі Тоту, Береніс Бежо, Мелані Лоран. Три покоління жінок. Протягом 100 років вони намагаються зберегти і примножити любов. Їхні життя змінюються: з'являються нові люди, стосунки, тьмяніє краса. І тільки справжнє почуття залишається вічним.

У Вінниці розпочинається фестиваль «Вечори французького кіно»

6 та 8 лютого – «Комiвояжер». Країна: Iран, Францiя, 2016. Тривалість: 125 хв. Жанр: драма. Режисер: Асгар Фархадi. У ролях: Шахаб Хоссейнi, Таране Алiдостi. Через небезпечні роботи у сусідній будівлі молода пара акторів змушена переїхати до нової квартири у центрі Тегерана. Життя героїв кардинально змінює інцидент, пов'язаний із попереднім орендарем житла.

7 лютого – «Червона черепаха». Країна: Францiя, Японiя, 2016. Тривалість: 80 хв. Жанр: анiмацiйний фільм. Режисер: Мiхаель Дюдок де Вiт («Батько i дочка»). Чоловік потрапляє на безлюдний острів. Йому вдається побудувати пліт, але далеко поплисти не виходить – червона черепаха заважає йому втекти.



Переглядів: 2374
Поширень: 0