Книгарня «Є» і Вінницьке історичне товариство запрошують на лекцію-дискусію завідувача відділу новітньої історії Вінницького обласного краєзнавчого музею Лариси Семенко «Таємниці життя і смерті Миколи Леонтовича», яка відбудеться 21 лютого. Початок о 18.00. Модератор – Олександр Федоришен.

Автор всесвітньовідомої обробки «Щедрика» та реформатор української музики Микола Леонтович – постать унікальна і водночас загадкова.

Дослідниця Лариса Семенко розкриє сенсаційні подробиці з унікальних документів, які стосуються життя та творчості Миколи Леонтовича. У середині 2000-х років до фондів Вінницького обласного краєзнавчого музею потрапив до тих пір невідомий щоденник друга і колеги Леонтовича – Гната Яструбецького, у якому він фіксував факти розслідування, зробленого ним «по гарячих слідах» негайно після вбивства композитора. Яструбецький на основі свідчень безпосередніх свідків злочину – родичів Леонтовича – ледь не по хвилинах відтворював останні моменти життя нашого видатного земляка.

Вінничан запрошують дізнатися сенсаційні подробиці життя та творчості Миколи Леонтовича

Крім того, у документах Яструбецького зафіксовано чимало свідчень про творчий шлях Леонтовича, з яким автор підтримував знайомство довгі роки.



Переглядів: 2670
Поширень: 0