Пісенний фестиваль-конкурс «Золотий птах» для дітей та молоді з обмеженими можливостями відбудеться у Вінниці вже втретє. Втім, цьогоріч фестиваль отримав статус міжнародного.

Про це сьогодні, 30 березня, розповіли організатори та партнери фестивалю під час прес-конференції.

У період з 1 грудня 2016-го року по 15 лютого поточного відбувався перший відбірковий етап – прийом заявок. У результаті журі відібрало 21-го фіналіста, з них троє – учасники з Польщі. Всього будуть представники 11-х областей.

Всі вони змагатимуться між собою під час другого етапу 7 квітня – тоді у приміщенні Вінницької дитячої музичної школи №1 відбудеться «живий» концерт. Організатори також обіцяють, що на цей захід завітає сама Перша Леді держави – Марина Порошенко.

За результатами другого етапу наступного дня, 8 квітня, під час Гала-концерту будуть оголошені та нагороджені переможці.

7 квітня у Вінниці стартує  міжнародний фестиваль «Золотий птах» для  молоді з особливими потребами

"Конкурс став міжнародним, відтак міськрада його підтримала та збільшила премію учасникам цього проекту, – каже заступник директора Департаменту культури Вінницької міськради Галина Ковальчук. – За третє місце (дві номінації) – 6 тисяч гривень, друге місце (дві номінації) – 8 тисяч гривень, перше місце (дві номінації) – 12 тисяч гривень. Окрім того буде визначено одного переможця, який отримає Гран-прі – 18 тисяч гривень".

Також кожному призеру буде вручена книга «Золотий птах».

"Людмила розповіла мені про саму ідею створення такого фестивалю, і запитала, чи можу я написати якусь казку, – каже авторка книги Галина Крюк. – У результаті вийшла ціла книга. Ілюструвала книгу художниця з Києва – я особисто від малюнків у захваті. Книга також продається у різних інтернет-магазинах, а кошти отримані перераховуються на благодійні цілі".

Окрім того, переможцям Фестивалю буде вручено тематичну статуетку.

7 квітня у Вінниці стартує  міжнародний фестиваль «Золотий птах» для  молоді з особливими потребами

"Щоб кожному переможцю фестивалю була згадка про нього, ми виготовляємо такі невеликі і дуже душевні нагороди із символікою фестивалю, – каже директор ювелірної фірми Григорій Дерун. – Це робочий зразок, а «фінальні» будуть вкриті шаром золота".

Відтак, організатори запрошують вінничан та гостей міста 8-го квітня о 16:00 на безкоштовний Гала-концерт, який відбудеться у Вінницькому музично-драматичному театрі імені М.К.Садовського.

Фундатором проекту є голова ГО «Центр «Культурна cтратегія – ХХІ» Людмила Бушинська, втім сьогодні від її імені говорила координатор Фестивалю Оксана Колєсниченко.

7 квітня у Вінниці стартує  міжнародний фестиваль «Золотий птах» для  молоді з особливими потребами

"Цьогоріч нам вдалось багато – нашими повноправними партнерами нарешті стала місцева влада. Окрім того, наш Фестиваль став міжнародним. Польська фундація «PRO OMNIBUS» робить подібний конкурс вже 21-ий раз, вони за нами прискіпливо наглядали і ось влітку минулого року вони уклали із нами договір. Тепер це не просто наші партнери, вони відправляють до нас своїх конкурсантів. Окрім того, Марина Порошенко взяла під свій патронат цей конкурс, ми рухаємося вперед", – розповідає Оксана Колєсниченко.

Засновниками та організаторами Фестивалю-конкурсу є ГО «Центр «Культурна cтратегія – ХХІ», ВРЦСМ галерея «Арт-шик», ТМ «RUTA», Департамент культури Вінницької міської ради, Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної держадміністрації.



Переглядів: 2326
Поширень: 0