З 7 по 13 квітня у кінотеатрі «Родина» розпочнуться покази фестивалю військового патріотичного документального кіно ««Позивний зеніт» у твоєму місті». Цикл п’яти національних фільмів «Позивний Зеніт» – це обличчя передової, обличчя новітньої історії України. Це безпрецедентна національна прем’єра.

«Фестиваль військового патріотичного кіно ми започатковуємо з цього року, і він уже з 6 квітня почне стартувати в містах: Хмельницький - у кінотеатрі імені Шевченка та кінотеатрі «Планета», Черкасах - у кінотеатрі «Україна», Житомирі - кінотеатр імені Франка, місті Васильків - у кінотеатрі «Дружба», місті Вінниця - у кінотеатрі «Родина», і з 13 квітня - на узбережжі Чорного моря у місті Южне Одеської області в кінотеатрі «Кіноплаза», - повідомила одна з авторів фестивалю та режисерів кінострічок циклу «Позивний зеніт» Анна Мартиненко. Разом зі своєю колегою - авторкою та режисеркою Тетяною Кулаковською, вони підготували 5 фільмів циклу «Позивний Зеніт», який у квітні покажуть у кінотеатрах, та «Воїни духу», який уже бачили українські глядачі.

У публіцистично-документальному циклі стрічок «Позивний Зеніт» кожен глядач впізнає «guy living next door» - свого друга, брата, батька, сина, колегу, чоловіка у маршрутці. Детальна правда про те, як жили і воювали бійці, покаже громадянам України, що треба поважати і цінувати військових, які охороняють мирне життя. Учасники АТО, на якій би позиції вони не воювали, почують до болю знайомі їм думки та переживання. Як сказав один з героїв наших фільмів: «На передовой оно везде так – одинаково», війна і в Широкіно, і в Іловайську, і в Авдіївці - скрізь однаково страшна. Цикл «Позивний Зеніт» - унікальний своєю хронікальною масштабністю та детальною історією сучасної війни в Україні.

У Вінниці та ще шести українських містах стартує фестиваль патріотичного кіно

В інформаційному просторі демонструється ексклюзивне вітчизняне кіно, яке гідно представляє армію та ЗСУ. Це іміджево-патріотичний проект. Автори Анна Мартиненко та Тетяна Кулаковська представляють більше 70 інтерв‘ю з військовослужбовцями семи ротацій добровольчого Зведеного Загону ПС ЗСУ. Фільми озвучені музикою українських виконавців – Орестом Лютим, гуртом «Крихітка» та Katya Chilly Group.

Своїми враженнями від участі в зйомках фільму та його створенні поділилися герої стрічки, учасники бойових дій та небайдужі. Зокрема, герой фільму, командир II ротації добровольців ПС ЗСУ з позивним "Резон" В'ячеслав Хлоп'ячий підкреслив, що фільм "Позивний "Зеніт" - це всього на всього один із епізодів війни». Фільм «Позивний Зеніт», вважає Хлоп'ячий, зображує передову як вона є насправді, «очима того бійця, який туди поїхав і побачив на власні очі, які емоції отримав і як він пробує це розказати».

Командир І ротації добровольчого зведеного загону ПС ЗСУ Богдан Бондар з позивним Санта згадав, що під час першого показу фільму «Воїни духу» у Вінниці, звідки він родом, йому довелося стояти - так багато бажаючих прийшло на перегляд. «Війна забирає щоденно кращих людей цієї країни, і чим більше ми будемо звертати увагу і говорити про те, хто ці люди, що вони там роблять, тим, думаю, краще», - вважає Бондар.

Вінницький кінотеатр «Родина» показуватиме цикл з п’яти фільмів «Позивний Зентіт» на денних сеансах о 14.00 та о 16.30. Тривалість циклу фільмів – 55 хвилин.

  • 7 квітня - 1 серія. Сеанси на: 14-00 та 16-30 год. (повтор 12 квітня на 14-00 год.)
  • 8 квітня – 2 серія. Сеанси на: 14-00 та 16-30 год. (повтор 12 квітня на 16-30 год.)
  • 9 квітня – 3 серія. Сеанси на: 14-00 та 16-30 год. (повтор 13 квітня на 14.00 год.)
  • 10 квітня – 4 серія. Сеанси на: 14-00 та 16-30 год. (повтор на 13 квітня 16-30 год.)
  • 11 квітня - 5 серія. Сеанси на: 14-00 та 16-30 год. (без повтору)

Квитки по 20 грн. (при гуртовому замовлені від 100 квитків – по 10 грн.)



Переглядів: 2192
Поширень: 0