25 квітня у рамках реалізації проекту «Мова. Культура. Німеччина», у реабілітаційному центрі «Гармонія» Вінницькою міською ЦБС організовано презентацію книги Томаса Бруссіга «Сонячна алея». У заході, під час якого відбулись знайомство із Німеччиною, її історією, традиціями та новелою Томаса Бруссіга – «Сонячна алея», взяли участь користувачі бібліотечного фонду німецькою мовою ЦМБ ім. Бевза – партнера проекту Goethe-Institut, клієнти центру «Гармонія» та усі бажаючі.

2017 рік оголошено Роком вивчення німецької мови в Україні та української мови у Німеччині. Вінницька центральна міська бібліотека імені І.Бевза є багато років одним із партнерів Goethe-Institut в Україні та учасником проекту «Мова. Культура. Німеччина». Завдяки такій співпраці читачі мають прямий доступ до актуальних та корисних німецьких медіа-ресурсів, які відповідають їхнім потребам.

У Вінниці презентували книгу Томаса Бруссіга «Сонячна алея»

Головний спеціаліст департаменту культури Вінницької міської ради, історик, Олексій Циганков провів екскурс по історії Німецької Демократичної Республіки та розповів присутнім про історію Берлінського муру. Бібліотекар Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва Крижанівська Оксана Анатоліївна здійснила віртуальну мандрівку Німеччиною.

У Вінниці презентували книгу Томаса Бруссіга «Сонячна алея»

Головний методист Вінницької міської централізованої бібліотечної системи та керівник проекту «Мова. Культура. Німеччина» у Вінниці Верещак Тетяна Анатоліївна підготувала презентацію про автора книги, познайомила з головними героями та сюжетною лінією новели «Сонячна алея» про ті часи, коли Німеччина була розділена на Східну і Західну.

У Вінниці презентували книгу Томаса Бруссіга «Сонячна алея»

Маленькі відвідувачі стали учасниками перформансу «Розпис Берлінської стіни» та майстер-класу з виготовлення традиційного німецького годинника з зозулею, який провела працівник «Гармонії» Тетяна Тетер. Також організатори підготували вікторину, переможці якої отримали подарунки від партнерів Goethe-Institut в Україні.

У Вінниці презентували книгу Томаса Бруссіга «Сонячна алея»

Окрім того, учасники мали унікальну можливість оглянути експонати інсталяції «Назад в минуле». Закінчилась зустріч дегустацією традиційних мюнхенських сосисок з баварською гірчицею та рулькою. А на десерт куштували імбирне печиво і яблука в шоколаді.



Переглядів: 2716
Поширень: 0