«Птаха», дитячий театр-студія Центру концертних та фестивальних програм (режисер та керівник Марина Борисівна Ревенко), привіз до Вінниці два дипломи переможців з ІІІ-го Всеукраїнського фестивалю дитячих театрів «JoyFest.Діти», який проходив у м. Києві 9-11 червня. Театр переміг в номінаціях: «Краща жіноча роль(молодша категорія)» (за головну роль Едельвейски нагороду отримала восьмирічна Марія Кришталь) та «Краще музичне оформлення» за виставу «Шовкова зоря або навчи мене співати» Анни Багряної, прем’єра якої з успіхом пройшла 27 травня цього року на сцені обласного театру ляльок «Золотий ключик». Це перший фестиваль всеукраїнського рівня у якому, за підтримки Департаменту культури Вінницької міської ради та КЗ «Центр концертних та фестивальних програм», взяли участь юні актори театру «Птаха».

Цього року у фестивалі брали участь 19 дитячих колективів з різних куточків України (Київ, Харків, Вінниця, Одеса, Черкаси). Для презентації свого доробку в рамках фестивалю колективи обирались з понад 70 заявок, які були надіслані на розгляд оргкомітету.

Дитячий театр-студія "Птаха" привіз до Вінниці два дипломи переможців Всеукраїнського фестивалю «JoyFest.Діти»

Протягом усіх трьох фестивальних днів учасники дитячих театрів показували вистави, ділилися досвідом, підвищували рівень своєї театральної майстерності та знайомилися з такими ж творчими дитячими колективами. А глядачі мали змогу стати частиною великого та захоплюючого театрального дійства.

Дитячий театр-студія "Птаха" привіз до Вінниці два дипломи переможців Всеукраїнського фестивалю «JoyFest.Діти»

Відома письменниця Анна Багряна, знайшла час і можливість приїхати на прем’єру вистави за своєю п’єсою з Болгарії до Вінниці у травні, підтримала вона своєю присутністю юних акторів і у Києві. Під час показу конкурсної вистави на фестивальній сцені, театр-студія «Птаха» був єдиним театральним колективом, підтримати який прийшла авторка п’єси! Ця неординарна подія залишиться в історії театру назавжди.

Дитячий театр-студія "Птаха" привіз до Вінниці два дипломи переможців Всеукраїнського фестивалю «JoyFest.Діти»

ІІІ-й Всеукраїнський фестиваль дитячих театрів «JoyFest.Діти» став справжнім театральним святом для акторів-початківців та професіоналів театральної сцени: діти грали вистави для дітей, а дорослі давали майстер-класи для юних акторів. Віримо, що стрімкий злет «пташенят» на київський сцені, додасть сил юним акторам та керівнику досягти ще більш значних перемог!



Переглядів: 2942
Поширень: 0