22 червня у Вінниці в галереї «XXI» - вул. Архітектора Артинова, 12-а відбудеться презентація книги Ігоря Шурова «Слоуни (Хроніки одного нелюдського роду з коментарями та ілюстраціями)». В програмі - автограф-сесія з автором.

Творчість Ігоря Шурова – письменника, художника, режисера - почалася у Вінниці, його рідному місті, де він знімав фільми в обласному клубі кінолюбителів, працюючи старшим методистом, а також був головним редактором міських газет «Тумба», «Іштар», «ВІТА».

«Слоуни» написані і видані в Києві, де зараз проживає автор. Презентація цієї книги вперше відбулася на VII Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал», який проходив в Києві з 17 по 21 травня. Книга викликала неабиякий ажіотаж і стала бестселером продаж, а також привернула увагу журналістів. Канал «1+1» зняв відеосюжет про те, як проходила презентація книги. В інтерв’ю Ігор Шуров розповів, як народжувалася книга – спочатку він створив малюнки, до яких йому захотілося написати історії. Він викладав ці малюнки з історіями в фейсбуці. Це викликало захват у його друзів. Ідея об’єднати малюнки та історії про слоунів у книгу спала на думку Наталії Бужинецькій (до слова, вона – теж вінничанка), яка й стала креативним продюсером видання.

- Я почала читати ці історії з самого початку в фейсбуці і зрозуміла, що це шедевр, це справжній діамант, і це може бути реальною книгою – яскравою, красивою та дорогою в хорошому сенсі слова. Важливо, щоб світ познайомився з Шуровим як ілюстратором та письменником, - каже Наталія.

Ігор Шуров презентує своїх «Слоунів» у рідній Вінниці

Видавцем книги стало відоме в Україні київське видавництво ArtHuss (Fund for Cultural Initiatives ArtHuss), яке спеціалізується на форматах арт-бук. Власник видавництва Костянтин Кожемяка відразу повірив в успіх книги «Слоуни», коли познайомився з рукописом.

- Ця книга не залишила мене байдужим, бо в ній перш за все відчувається щирість – це найголовніше. Я завжди працюю тільки з тим матеріалом, який мене зворушує, - сказав він.

Тримаючи в руках «Слоунів», видавець називає книгу «зразком естетичної насолоди і відмінним видавничим продуктом формату арт-бук».

Сам автор говорить про свою книгу мовою романтика:

- Книга повинна бути зручною і приємною твоїм рукам. Як жінка і хліб. Книга повинна відкриватися на будь-якій сторінці. На кожній сторінці ти повинен бачити її очі.

Ігор Шуров презентує своїх «Слоунів» у рідній Вінниці

Креативний продюсер видання Наталія Буженецкая резюмувала: «Слоуни» Ігоря Шурова побачили світ і, судячи з усього, прийняті безумовно. Прийняті легко, з посмішкою, як довгоочікуваний друг. Вітаю всіх нас з цим придбанням! Наскільки я зрозуміла, все тільки починається.

Так, «Слоуни» продовжують відкриватися світу. Рідне місто автора вже чекає на його дітище. Серед друзів Ігоря Шурова багато талановитих вінничан. На презентації книги вони будуть активними учасниками програми. Режисер і актор театру ім. Садовського Григорій Сиротюк разом зі своїм театром «БУ!» презентує театральне читання уривків з книги «Слоуни». З привітанням для автора також виступить керівник театру «7 Небо» Марина Ревенко, відомий бард Віктор Байрак, Олександр Шемет, Олександр Немченко, Костянтин Віхров. Ведуча заходу - Наталія Бужинецька.

Ігор Шуров презентує своїх «Слоунів» у рідній Вінниці

Довідка. Ігор Шуров 12 років працював редактором і сценаристом на каналі «1+1» епохи Олександра Роднянського. За його сценаріями знято три повнометражні фільми:«Сьома пелюстка», «Гра в солдатики», «Фабрика щастя» (у співавторстві зукраїнським театральним режисером і актором Григорієм Сиротюком). Все життя Ігор Шуровписав пісні, музику до фільмів,вірші, прозу. Друкувався в періодиці і збірниках. Видав три книги: «Повітря Єршалаїма», «Ритуал», «Відображення страху»(під однією обкладинкою з літератором Андрієм Орленко). Брав участь в декількох колективних виставках: Гоголь-фест, галерея на Пітерській, Музей-галерея Івана Кавалерідзе (на двох з Віктором Рибачуком) та ін. Починаючи з 2008 і до цього дня, активно займається живописом. Свій жанр називає «позажанром», але йому надзвичайно близьке «дике мистецтво» Арт-Брют. Його нова книга «Слоуни. Хроніки одного нелюдськогороду з коментарями та ілюстраціями» - стовідсоткове відображення його жанру «позажанром».



Переглядів: 2987
Поширень: 0