28 червня о 15.00 у Центральному парку культури та відпочинку біля ККЗ «Райдуга» відбудеться 3-тій фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича. Захід пройде до Дня Конституції. Під час фестивалю будуть збирати кошти та речі для військових, що служать в зоні АТО.

У парку ім. Горького буде влаштовано близько двадцяти майданчиків для приготування страв. Страви готуватимуться в чотирьох польових кухнях та на вогнищах. Страви будуть готувати рятувальники та військові, спеціалізовані навчальні заклади, ресторани, воїни-«афганці», байкери. Свої фірмові страви також будуть готувати і представники семи національних спільнот. Стравами частуватимуть всіх охочих.

Поруч розміститься міні-музей АТО. А на імпровізованій сцені, якій слугуватиме військова машина, виступатимуть різні колективи: оркестр Міністерства з Надзвичайних ситуацій; ансамбль воїнів-афганців; ансамбль «Ларус»; вихованці творчої майстерні «Зоряна мрія».

28 червня вінничан запрошують на фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича

Під час фестивалю будуть збирати кошти та речі для військових, що служать в зоні АТО.

Організаторами фестивалю є Вінницька міська рада, департамент соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації, благодійний фонд «Подільська громада», Міський Палац мистецтв, ГО Мольфар. Захід відбудеться за підтримки народного депутата України Сергія Кудлаєнко

Довідка

Тарас Сич був пацифістом, працював кухарем в батальйоні «Київська Русь», допомагав військовим, пораненим, сам був проти насилля, в руках зброї не тримав. До війни та подій на Майдані Тарас Степанович працював будівельником, у вільний час безкоштовно ремонтував монастир. Він завжди намагався внести свою маленьку допомогу для загального блага. В батальйон Тарас Сич пішов з Майдану. Там він також годував людей. Коли формували «Київську Русь» з добровольців з Майдану, приїздив у військкомат брати направлення на перекваліфікацію, бо був прикордонником по спеціальності. Тарас Сич загинув під мінометним вогнем у «Дебальцевському котлі» 13 лютого 2015 року на 48 році життя, коли снаряд розніс кухарську палатку.



Переглядів: 3400
Поширень: 0