Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують дітей та їхніх батьків на презентацію книжки-картинки «Голосно, тихо, пошепки» Романи Романишин та Андрія Лесіва (творча майстерня «Аґрафка»), що відбудеться 1 липня за участю авторів. Початок – о 16.00.

«Голосно, тихо, пошепки» – пізнавальна книжка-картинка про слух, звук і тишу, про голос і мовчання, про звуки, які ми чуємо і яких не чуємо. Про те як важливо слухати і чути один одного. Ця книга «звучить» багатьма голосами – яскравими кольорами та багатьма цікавими фактами, промовистими візуальними образами. Зануртеся в світ безлічі різних звуків, символічно відтворених на папері, шуму та музики, звуками міста та природи, дізнайтеся, який звук найстаріший у Всесвіті, хто має найкращий слух і який музичний твір є найтихшим. Як спілкуються люди, які не чують і якою важливою в нашому житті є тиша.

Читачі познайомляться з головним героями, які проведуть їх сторінка за сторінкою крізь усю книгу. Про багатогранність звуку, який став центральним героєм їхньої книжку, та про читання поза текстом Романа та Андрій розповіли у своїй новій книзі, яка цьогоріч отримала перемогу в номінації «Дитяча книга» в конкурсі «Найкращий книжковий дизайн» на VII Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал».

У світі звуків: книгарня «Є» запрошує дітей на презентацію книжки про шум та тишу

«Оскільки книжка має назву «Голосно, тихо, пошепки», вона поділяється на умовні три частини: голосну, тиху і «шепітливу», – каже Андрій Лесів. – Між ними немає виділених меж, але вони прослідковуються в ілюстраціях і тематиці. Принцип побудови книжки такий, що на кожному розвороті внизу є одне-два речення основної історії, та меншим шрифтом подано один-два цікавих факти: звідки взялося відлуння, що таке дактиль, чим займаються сурдоперекладач, звукооператор та композитор».

Творча майстерня «Аґрафка» – творчий та сімейний тандем художників Романи Романишин та Андрія Лесіва. Одні з найбільш популярних українських ілюстраторів за кордоном. У 2012 році казка «Ріпка» у переказі Івана Франка та творчо-ілюстративному втіленні «Аґрафки» увійшла до світового каталогу кращих дитячих книжок «Білі круки». У 2013 році зі збірки «П’ятикнижжя» Грицька Чубая почалася співпраця ілюстраторів з «Видавництвом Старого Лева». На сьогодні у видавництві вийшло п'ять авторських книг Романи Романишин та Андрія Лесіва – «Антоміми» (2014), «Зірки і макові зернята» (2014), книжка-картонка «Мій дім і речі в нім» (2015), «Війна, що змінила Рондо» (2015), «Голосно, тихо, пошепки» (2017). Книга «Зірки і макові зернята» отримала відзнаку Міжнародного дитячого книжкового ярмарку в Болоньї. Книга «Війна, що змінила Рондо» отримала відзнаку журі Міжнародного дитячого книжкового ярмарку в Болоньї та увійшла до каталогу «Білі круки». Обкладинка «Аґрафки» до книжки «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» Люсі та Стівена Гокінґів увійшла до довгого списку призерів «The Global Illustration Award» на Франкфуртському книжковому ярмарку.



Переглядів: 2317
Поширень: 0