15 та 16 липня в Центральному парку культури та відпочинку біля Літнього театру відбудеться фестиваль «У пошуках Made in Ukraine. Країна Чудес». Тут можна буде знайти найкращі товари, що виробляються на території України. Загалом буде представлено близько 80 виробників, які продаватимуть одяг, взуття, вишиванки, продукти харчування, меблі, посуд, текстиль та багато іншого. Для дітей передбачені розваги, малювання, аніматори, ігри, майстер-класи. Триватиме фестиваль 10:00 до 22:00.

Засновниця проекту Юлія Савостіна зазначила, що ініціатором проведення у Вінниці фестивалю є Віктор Бронюк, який є головою наглядової ради Благодійного фонду «Подільська громада». «У минулому році Віктор Бронюк був на ювілейному фестивалі «У пошуках Made in Ukraine» в Києві і тоді запропонував провести його у Вінниці. Потім ми познайомились з БФ «Подільська громада» та міською радою, які максимально сприяли нам в організації фестивалю. Весь 2017 рік, як і попередні чотири, ми плануємо присвятити знайомству жителів всієї України з товарами українського виробництва. Часто саме в регіонах можна зустріти якісний місцевий одяг чи галантерею, а також виробників продуктів харчування. Наша місія – показати вінничанам, яким активним з точки зору розвитку малого та середнього бізнесу є їх край, а також познайомити з успішними підприємствами з інших регіонів України. Також потрібно пам’ятати, що споживати національне це не лише патріотизм, підтримка своїх, а й можливість залишити гроші в країні», – каже Юлія Савостіна.

Юлія Савостіна

«Я запрошую на фестиваль всіх вінничан, особливо тих, кому не байдуже що вони їдять, що вони носять і яким чином це впливає на економіку країни і зокрема нашого міста. Адже демонстрація зацікавленості буде найкращим двигуном саме для українських виробників для того, щоб більш активно популяризувати те, що зроблено в Україні. Це дуже гарна ініціатива, важливо, що Вінниця перше з місто не мільйонників, яке опинилось у фокусі організаторів і стало тим майданчиком, який буде приймати фестиваль. Буде смачно та цікаво, найголовніше, що в кожній одиниці цієї продукції є трішки України та української душі, і саме наша відповідальна позиція до того, що ми споживаємо, що ми носимо, – це і є найкращий мотиватор для тих людей, які або вже виробляють цю продукцію, або розмірковують над своїм стартапом щодо виробництва», – зазначив заступник міського голови Владислав Скальський.

На вихідних вінничан запрошують на фестиваль «У пошуках Made in Ukraine», де можна придбати найкращі українські товари

На вінничан та гостей міста чекатимуть близько 80 виробників. Як зазначають організатори, тут можна буде придбати предмети декору, одяг, взуття, білизну, панчішні вироби, спортивний одяг та товари, патріотичний одяг і вишиванки, косметику і парфумерію, побутову хімію, дитячі товари, все для дому – текстиль, меблі, посуд, товари для тварин, продукти харчування та напої українського виробництва.

На вихідних вінничан запрошують на фестиваль «У пошуках Made in Ukraine», де можна придбати найкращі українські товари

Для дітей передбачені розваги, малювання, аніматори, ігри, майстер-класи. Можна приходити всією родиною, кожному буде цікаво і весело. Музичний супровід фестивалю - DJ Wise. Для фанатів мобільної фотографії та Instagram організатори побудують велику фотозону. Пригощатимуть вінничан на фестивалі учасники фуд-корту, які представлять найрізноманітніші кухні світу. Вхід на фестиваль вільний.

Партнером фестивалю є БФ «Подільська громада». «Ми із задоволенням відгукнулись допомогти у проведенні фестивалю, тому що, навіть як представники громадського сектору, розуміємо, що розвиток економіки в країні неможливий без розвитку національного бізнесу. А відповідальність нас, як українців, громади перед бізнесом – це підтримувати його коштами. Лише тоді можливий буде розвиток громадянського суспільства та взаємна відповідальність між бізнесом та громадою», – каже менеджер БФ «Подільська громада» Леся Найчук.

На вихідних вінничан запрошують на фестиваль «У пошуках Made in Ukraine», де можна придбати найкращі українські товари

Довідка

Проект У пошуках Made in Ukraine було започатковано українською журналісткою та блогеркою Юлією Савостіною 13 лютого 2013 року як персональний експеримент, як прожити рік, користуючись лише товарами українського походження. Після двох українських вечерь для підприємців та журналістів, Юлія та її команда організували перший фестиваль У пошуках Made in Ukraine у червні 2014 року. 2015 року фестиваль переїхав на Контрактову площу в Києві, де проходить і досі. Зараз кожний захід приймає 50-55 тис відвідувачів.



Переглядів: 4304
Поширень: 0