10-16 серпня у Вінниці проходив Перший Всеукраїнський мистецький пленер «Кращий художник». Дванадцять митців з різних куточків України малювали наше місто. Митці зображали Мури, Свято-Преображенський собор, музей Коцюбинського, Вежу Артинова та інші визначні місця нашого краю.

16 сурпня відбулась церемонія нагородження, переможцями стали Володимир Оврах з Вінниці та Євген Шаповалов з Чернігова. Вони і отримали відзнаки «Кращий художник».

 У Вінниці визначили кращих художників всеукраїнського мистецького пленеру

На участь у Всеукраїнському мистецькому пленері «Кращий художник» надійшло 208 заявок. З них було обрано 12. Художники з Києва, Одеси, Чернігова, Полтави, Дніпра творили на вулицях нашого міста протягом тижня. Спершу вони ознайомились з Вінницею, після чого самостійно обрали що саме зображати на своїх картинах. Також у рамках Всеукраїнського мистецького пленеру відбулись творчі зустрічі, майстер-класи, виставки тощо.

 У Вінниці визначили кращих художників всеукраїнського мистецького пленеру

Під час церемонії нагородження переможців, учасників пленеру привітав міський голова Сергій Моргунов. 

 Відзнаки отримали Володимир Оврах та Євген Шаповалов. «Тут представлено чотири моїх роботи. На них зображені Мури, Єрусалимка, усипальниця Пирогова та храм над Бугом. Взагалі, Вінниця для художника – «тепле» місто з унікальною архітектурою, що дуже цінно», – зазначив Володимир Оврах.

«У Вінниці я вперше. Мене дуже надихнула Вежа, сподобався її вигляд і було цікаво з ним попрацювати, отримав велике задоволення. Ваше місто зацікавило своєю атмосферою, особливо подобається Вінниця ввечері, вона тепла, доброзичлива, люди хороші. Пленер сподобався, тут зібрався чудовий колектив художників», – зазначив Євген Шаповал.



Переглядів: 4299
Поширень: 0