Відбулось засідання оргкомітету щодо присвоєння Всеукраїнської літературної премії ім. М. Коцюбинського, якій цього року виповнюється 25 років. Засідання відбулось під головуванням заступника голови – директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Ігоря Івасюка та за участі 13 членів комісії.

«Сьогодні ми проводимо засідання журі з вручення Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Михайла Коцюбинського в 2017 році. Ця премія має вже певну історію, адже її засновано ще у 1992 році. Тому сьогоднішнє засідання є ювілейним, вже 25 років вручається дана премія. І вже більше 30 лауреатів з усієї України за ці роки отримали її. Я впевнений, що ті засновники, які запровадили цю премію продовжують гарну справу і роблять свій величезний вклад в розвиток мистецтва і літератури нашої країни. І, хоча, в Україні є близько 20 подібних премій, саме ця є унікальною і особливою. В першу чергу це зумовлено її історичністю, а також тим, що дана премія дає можливість відзначити молодих митців і дати певний поштовх літераторам у їх подальшій праці», - зазначив на початку засідання Ігор Івасюк.

Визначено переможців Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Коцюбинського

Цього року, на здобуття Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Коцюбинського, комісією визначено 2 номінації «Художня література» та «Науково-популярна література». У першій номінації змагались 16 творів авторів з усієї України, а у другій 6.

Визначено переможців Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Коцюбинського

Голосування відбувалось у 2 етапи. За результатами 1 етапу в номінації «Художні література» визначено 3 претенденти, які набрали найбільше голосів, а саме Юлія Броварна, Оксана Смола та Сергій Татчин. В другій номінації «Науково-популярна література» в 1 етапі перемогли Ганна Волошенюк та Наталка Доляк.

Визначено переможців Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Коцюбинського

За результатами 2 етапу голосування в номінації «Художня література» перемогу здобула збірка віршів Сергія Татчина «Пташка», а в номінації «Науково-популярна література» перемогла книга Наталки Доляк «Загублений між війнами: белетризований роман-біографія». Таким чином визначено лауреатів цьогорічної Всеукраїнської літературної премії ім. М. Коцюбинського, нагородження яких, попередньо, відбудеться 15 вересня в музеї Михайла Коцюбинського.



Переглядів: 2466
Поширень: 0