У четвер, 14 вересня, управлінням у справах національностей та релігій облдержадміністрації спільно з обласною універсальною науковою бібліотекою ім. К.А.Тімірязєва проведено засідання Клубу сімейного дозвілля та розвитку «Родинне сонцеколо» за темою: «Гостини у колі вірменської родини». Метою зустрічі стало знайомство зі звичаями і традиціями вірменської сім’ї, приурочене до Дня незалежності Вірменії (21 вересня).

Захід розпочався з виступу ансамблю вірменської пісні і танцю «Айренік», що завітав на свято з м. Київ. Впродовж свята демонструвались два відеофільми «Вірменія» та «Твою біль візьму на себе» про першого героя України вірменського походження Сергія Нігояна, який був учасником революції гідності на Євромайдані і загинув у січні 2014 року.

У Вінниці відбувся захід «Гостини у колі вірменської родини» приурочений до Дня незалежності Вірменії

Історією свого життя на Вінниччині поділилась родина-лікарів Товмасян. Вони розповіли про смачні страви вірменської та української кухні, які за довгий період стали доповнювати одна одну.

У Вінниці відбувся захід «Гостини у колі вірменської родини» приурочений до Дня незалежності Вірменії

З привітальним словом виступила заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська, яка зазначила, що вірмени - дружний народ і за багаторічне життя вірменської громади в Україні вони не асимілювались, не розчинились у суспільстві як нація. Посадовець подякувала вірменській громаді за гарну організацію і підготовку свята і побажала всім миру і злагоди.

У Вінниці відбувся захід «Гостини у колі вірменської родини» приурочений до Дня незалежності Вірменії

У книжковій виставці «Вірменія: така далека і така близька» представлено книги видатних вірменських поетів та письменників: Арама Хачатуряна, Давита Сасунці, Корюна Акопяна, Едуарда Хагагортяна та інших.

Також, на святі були присутні представники грузинської, білоруської та єврейської громад, студенти Вінницького відділення Ірпінського державного коледжу економіки і права, Донецького національного університету, Вінницького кооперативного коледжу економіки і права та ЗМІ.



Переглядів: 2578
Поширень: 0