​23-24 вересня у Вінниці проходив XXI «фартовий» міжнародний фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST-2017. Вінничани та гості міста зустрілись з вісьмома найкращими джазовими колективами з дев’яти країн світу: США, Франції, Люксембургу, Литви, Німеччини, Австрії, Словаччини та України.

На фінальному концерті на особисте запрошення голови міської ради Сергія Моргунова та голови Вінницької ОДА Валерія Коровія виступили французи з проектом Batunga s Subprimes та американець Сайрус Честнат.

Вінниця знову перетворилась на джазову столицю України. Вінничани та гості міста змогли познайомитися з кращими зразками джазового мистецтва із різних куточків світу.

 Джазовий фестиваль у Вінниці завершився виступом Сайруса Честната та проектом Batunga s Subprimes

23 вересня у першому відділенні гості насолодились етно-джазом від проекту Koloyolo (Україна). У другому – виступили тріо легендарного Володимира Тарасова з Литви. Також у суботу вперше у Вінниці заграв квартет Мішеля Майса (Люксембург, Франція, Німеччина). Вони виконували джаз-ф’южн. Після цього музиканти проекту Das Hobos (Німеччина) показали присутнім експериментальний джаз.

Другий фестивальний день 24 вересня розпочався концертом Яна Гуннара Хоффа з Норвегії. Звучав класичний скандинавський джаз. У другому відділенні виступило тріо Йорга Ляйхтфріда (Австрія-Словаччина) з авторським класичним джазом.

 Джазовий фестиваль у Вінниці завершився виступом Сайруса Честната та проектом Batunga s Subprimes

На фінальному концерті, який відбувся на особисте запрошення міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької ОДА Валерія Коровія, виступили французи з проекту Batunga s Subprimes. Вони грали у жанрі афро-фанк із джаз-роком. Потім для вінничан виступало тріо культового Сайруса Честната (США).

 Джазовий фестиваль у Вінниці завершився виступом Сайруса Честната та проектом Batunga s Subprimes

Довідка

Головний організатор ХХІ міжнародного джазового фестивалю «VINNYTSIA JAZZFEST-2017» – Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля. Фестиваль пройшов за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації, Вінницької міської ради, Міністерства культури України.

Співорганізатори: Вінницька обласна філармонія, Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека імені Тімірязєва, Центр концертних і фестивальних програм, «Афіша Вінниці», компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ».

Іноземні партнери фестивалю: Посольство США в Україні, Посольство республіки Німеччина в Україні, Посольство​



Переглядів: 2361
Поширень: 0