Проект «Тельнюк: Наш Шевченко» – це універсальне нове трактування віршів Тараса Шевченка у сучасній музиці. Робота над створенням пісень тривала протягом трьох років, проходячи перевірку на «міцність» перед різними аудиторіями — від концертів для воїнів у зоні АТО до презентацій програми в Англії, Литві, Німеччині та Канаді. «Наш Шевченко» від сестер Тельнюк – це не спроба представників субкультури створити ще один монумент Шевченку, а показати його ліричним, але не тужливим, пророчим, але не страшним.

У 2016 році відбувся тур містами України. Програму було представлено у Краматорську, Сєвєродонецьку, Івано-Франківську, Львові, Луцьку, Запоріжжі, Тернополі, Харкові, Одесі, Ужгороді, Чернівцях та Хмельницькому. У Вінниці 11 жовтня проект буде представлено у стінах обласної філармонії, у супроводі Симфонічного оркестру Вінницької філармонії під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Георгія Куркова.

«Кожна нація повертається до свого класика й переосмислює його, роблячи сучасним, проектуючи його спадщину на сучасну арт-площину, відкриваючи нові образи та змісти. «Тельнюк: Наш Шевченко» – не данина моді. Ми не намагаємося вскочити у тренд. Ми просто визріли для того, щоб заспівати поезію Тараса Шевченка», – Галя та Леся Тельнюк.

Сестри Тельнюк співатимуть поезію Тараса Шевченка

«Тельнюк: Сестри» (також «Сестри Тельнюк») – український вокальний дует заслужених артисток України Лесі та Галі Тельнюк. Серед здобутків – студійні альбоми, театральні постановки, премія імені Василя Стуса за збереження та пропаганду української культури. У репертуарі дуету пісні на вірші Т. Шевченка, П. Тичини, Є. Маланюка, Б.-І. Антонича, В. Стуса, Л. Костенко, О. Забужко та інші.

Початок концерту 11 жовтня о 18.30. Квитки – 90 грн. Продаж у касі філармонії та на bilet.vn.ua.



Переглядів: 3331
Поширень: 0