8-9 листопада у Вінниці відбудеться I Міжнародний конкурс духової музики «VIN VENTI». У ньому візьмуть участь близько 50 дітей. Серед членів журі – провідні педагоги та музиканти з України, Бельгії та Польщі. Крім самого конкурсу відбудеться чимало майстер-класів, серед них – з гри на трубі, тромбоні, валторні, тубі, кларнеті, флейті. На майстер-класи, конкурсну програму та гала-концерт запрошуються всі бажаючі, вхід – вільний. Про це йшлось сьогодні під час прес-конференції.

На наступному тижні у рамках IV Міжнародного фестивалю «Vinnytsia Adolphe Sax Festival – 2017» у нашому місті проходитиме I Міжнародний конкурс духової музики «VIN VENTI». Він став одним з переможців конкурсу Громадських ініціатив. «Метою проекту є популяризація гри на духових інструментах, виховання плеяди молодих талановитих музикантів, популяризацію гри на духових інструментах. А також – налагодження міжкультурних зв‘язків з мистецькими закладами України і Європи та підтвердження іміджу міста Вінниці, як міста культурних подій», – каже директор департаменту освіти міської ради Ганна Ковальчук.

Директор конкурсу, голова ГО «Простір майбутнього» Віктор Степанчук зазначив, що оцінювати молодих виконавців буде журі із провідних педагогів та музикантів України, Бельгії та Польщі. Головою журі у номінації «Дерев’яні духові інструменти» буде Алан Крепен з Бельгії. Він є професором класу саксофона Королівської Консерваторії Брюсселя, головний диригент Королівського Симфонічного оркестру Повітряних Сил. Голова журі в номінації «Мідні духові інструменти» – Томаш Слюсарчик, який викладає гру на трубі в стилі бароко у музичній Академії м. Кракова, а також – в Університеті музики Фридеріка Шопена м. Варшави.

Відкриття конкурсу відбудеться 8 листопада о 11.00 у Вінницькій дитячій музичній школі №1 (актова зала). З 11:15 до 14:00 проходитимуть конкурсні прослуховування «Vin Venti» І групи (молодша). З 15:00 до 17:30 – конкурсні прослуховування ІІ групи (середня).

Після цього, у залі Вінницької обласної філармонії з 18:30 до 20:30 відбудеться концерт солістів: Роман Фотуйма, Євген Попель, Ілля Васячкін, Артем Голоднюк (саксофон); Юлія Компанієць, Дар’я Шутко (фортепіано).

9 листопада з 10:30 до 13:00 відбудуться конкурсні прослуховування ІІІ групи (старша) в приміщенні дитячої музичної школи №1 (актова зала). О 18:30 у залі Вінницької обласної філармонії буде оголошено результати конкурсу. Після чого розпочнеться гала–концерт переможців та виступ зведеного дитячого естрадно-духового оркестру м. Вінниця.

Крім конкурсних прослуховувань у рамках проекту відбудеться круглий стіл на тему «Актуальні питання становлення та розвитку духового інструментального мистецтва у XXIстолітті». Також – виступ зведеного дитячого естрадно-духового оркестру м. Вінниця.

Крім того, у рамках конкурсу відбудуться майстер-класи від членів журі. 9 листопада у Вінницькій дитячій музичній школі №1 (аудиторія №101) з 10.00 до 12.00 проходитиме майстер-клас з гри на трубі від Томаша Слюсарчика з м. Краків, Республіка Польща. У цій же аудиторії з 12.00 до 13.00 Роман Залевський з Кіровограду навчатиме грі на тромбоні. У актовій залі музичної школи №1 з 14 до 15 години проводитиме майстер-клас Володимир Семеряга (валторна).  А з 15.00 до 16.00 – Олексій Лі (туба) з Києва.

Також майстер-класи проходитимуть у конференц-залі Галереї XXI. З 14:15 до 15:00 на кларнеті тут вчитиме грати Ігор Проців зі Львову. А з 15:00 до 16:00 Аркадій Войнов з Харкова показуватиме бажаючим як грати на флейті.

Організаторами конкурсу є ГО «Простір майбутнього» та Громадська організація «Центр Культурна стратегія – XXI». Захід відбуватиметься за підтримки Вінницької міської ради, Вінницької обласної адміністрації, Посольства Бельгії в Україні, Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці, Громадської спілки «Товариство українсько-китайської дружби».



Переглядів: 2269
Поширень: 0