Художник-літератор-драматург Ігор Шуров, автор понад двохсот картин, чотирьох книг і трьох кіносценаріїв, батько двох талановитих музикантів Дмитра і Ольги Шурових, більш відомих як група Pianoboy, знову презентує у Вінниці дещо екстраординарне. На цей раз це буде виставка картин. Відкриття призначено на 7 листопада. Початок о 17.30.

Буде презентовано 30 картин автора, написаних ним у різні роки, а також оригінальні ілюстрації в жанрі пастель з нової книги «Слоуни.

Хроніки одного нелюдського роду з коментарями та ілюстраціями», яку у нашому місті презентували одного незабутнього червневого вечора.

Зі Слоунів, з Горація та з інших невичерпних глибин фантазії Ігоря Шурова

Зі Слоунів, з Горація та з інших невичерпних глибин фантазії Ігоря Шурова Зі Слоунів, з Горація та з інших невичерпних глибин фантазії Ігоря Шурова

«Поезія Шурова образна, а його живопис поетичний», - так відгукуються про творчість Ігоря шанувальники. Одного разу під час інтерв'ю Ігор Шуров, цитуючи поета Горація, сказав: «Якось я прочитав із Горація...». Його здивувала благозвучність останніх двох слів, і перед тим, як продовжити думку, він зазначив: «Яке гарне слово вийшло - «ізгорація» якась». (Та сама цитата з Горація, що стала епіграфом до збірки автора «Ритуал»: творчі вольності «дозволені лише живописцям, поетам та божевільним».) Так з'явилося нове слово, яке згодом стало позначати «позажанровий» жанр усієї творчості Ігоря Шурова, включаючи живопис.

Зі Слоунів, з Горація та з інших невичерпних глибин фантазії Ігоря Шурова

Жанр, в якому працює, Ігор жартома називає «позажанром», підкреслюючи самобутність своєї творчої стилістики. По духу йому близьке наївне мистецтво і Ар-Брют (дике мистецтво). «Я дуже люблю примітивізм, дике мистецтво, дитяче. Пауль Клее якось сказав «Деякі критики називають мої роботи дитячими каракулями. О, як би ж то так було!», - розповідає про свій живопис автор.

Друзі Шурова називають його художні роботи «антидепресантами», цілком серйозно запевняючи, що картини Ігоря не тільки приносять задоволення і радість, але й благотворно впливають на здоров'я. Що ж до творчості на межі жанрів Шуров говорить так: «На мою думку поезія інтровертна, а от живопис – навпаки. Тож коли мені обридає самотність, я вибігаю зі своєї нори і спілкуюсь, а коли люди мені докучають, я знову ховаюсь».

Зі Слоунів, з Горація та з інших невичерпних глибин фантазії Ігоря Шурова

Зі Слоунів, з Горація та з інших невичерпних глибин фантазії Ігоря Шурова Зі Слоунів, з Горація та з інших невичерпних глибин фантазії Ігоря Шурова

Ігор Шуров народився 30 вересня 1958 року в Харкові (Україна). Батько - офіцер, мама - медсестра. Закінчив Вінницький педагогічний університет (філологічний факультет). Працював учителем у школі. Викладав в медичному університеті. Багато сил та енергії Ігор віддав журналістській роботі. Він став засновником і головним редактором кількох Вінницьких газет і телекомпаній, в їх числі - легендарна газета «Тумба». Працював сценаристом і редактором найпопулярнішого в Україні телеканалу «1+1» (Київ). Був головним редактором української версії найпопулярніших у всьому світі телепроектів: «Who Wants to Be a Millionaire?», «Brainiest Kid»,«Fort Boyard». Останні десять років активно займається графікою і живописом. Брав участь у багатьох колективних виставках. Персональні виставки: «Ритуал» в Київському Арт-центрі «6 Level» (Київ), «Слоуни» в галереї «Vozdvizhenka Arts House» (Київ).



Переглядів: 2182
Поширень: 0