З 8 до 12 листопада містяни матимуть можливість стати учасниками національного проекту зі створення вишиваної мапи країни.

Протягом цих днів кожен охочий вінничанин зможе допомогти вишити частину мапи України. Організатори кажуть, щоб стати учасником не обов’язково вміти вишивати: можна залишити на мапі лише хрестик у знак єднання. Адже мета акції, як пояснюють її організатори, полягає у об’єднанні різних спільнот України, для її духовного процвітання. А мапа виступає таким собі “соборним молитовним полем для єднання українців у любові до вишивки”.

До речі, кожна область вишиває карту своєї території певним кольором і Вінницькій дістався жовтий.

Всеукраїнська акція «Україна моя вишивана» стартувала 22 червня 2017 року на Тернопільщині за участі небайдужих людей. Керівники акції – народні майстрині Ірина Харатін та Тетяна Дяківнич. Протягом року мапа-полотно розміром 3х1,5 метри передається естафетою з області в область. Закінчити акцію планують у липні 2018 року. Надалі завершена карта зберігатиметься у музеї Тернопільщини.

Вінничан запрошують долучитися до акції єднання та вишити хрестика на мапі України

У місті акція стартує 8 листопада о 14:15 у Вінницькому національному технічному університеті за адресою вул. Хмельницьке шосе, 95 (другий корпус). Ще кілька днів вишивана мапа «мандруватиме» вишами міста. А 11-12 листопада її можна буде побачити в художньому музеї. Після Вінниччини естафету передадуть Одеській області.

Наразі акція вже відбулася у Тернопільській, Львівській, Волинській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській, Рівненькській та Житомирській областях.

Координатор заходу у Вінниці Донат Мельник, тел. 096-385-17-74.



Переглядів: 2296
Поширень: 0