«А чи не замахнутися нам на Вільяма Шекспіра?» - подумали вони і замахнулись. Школа акторської майстерності «Червоний крокодил» (від назви гри в «крокодила»), що пропонує всім охочим відкрити у собі актора та проявити свої творчі здібності, підготувала вже другий свій випуск. Випускники школи скоро покажуть чому вони навчились за три місяці.

21 грудня о 19:00 на сцену Будинку учителя (вул. Мури, 6) вийдуть восьмеро людей, віком від 23 до 40 років, які ще три місяці тому не були знайомі, а вже зараз презентують «Сон. Нет. Або Фантазії на тему «Бути чи не бути?»». Впродовж цих трьох місяців дівчата та хлопці розкривали свій креативний потенціал за підтримки наставників: з емоцій – Валентина Монзолевська – режисер, акторка, драматург, педагог, ідейний засновник Тимчасового театру «Гвоздь»; Руслан Монзолевський – актор, режисер, музикант, педагог, магістр театрального мистецтва, ідейний засновник музичного колективу «Ша.Боно»; з руху – Юлія Свєтлова – психолог, танцювально-руховий терапевт, гештальт-терапевт, хореограф-постановник; з музики – Анастасія Балінова – музикант, викладачка, актриса, лектор, сценарист, ведуча.

Школа акторської майстерності «Червоний крокодил» запрошує на перформанс випускників

За час навчання вчителі допомогли учням позбутись комплексів, подивитись на світ театру іншими очима, познайомитись з можливостями власного тіла й розширити їх, навчитись по-новому дихати, звучати, рухатися, керувати емоціями, відчути себе справжніми акторами і навчитись висловлювати невимовне. І спектакль-перфоманс – результат навчання!

Школа акторської майстерності «Червоний крокодил» запрошує на перформанс випускників Школа акторської майстерності «Червоний крокодил» запрошує на перформанс випускників

«Ми вирішили поглянути на актуальність Шекспіра на сьогоднішній день», – говорить режисерка постановки Валентина Монзолевська. «Довго і наполегливо працювали, крутили-вертіли, ненавиділи і любили бідного нашого Вільяма і у підсумку вийшло щось цікавеньке. Одне можемо сказати точно – такого Шекспіра ви ще не бачили!»

Школа акторської майстерності «Червоний крокодил» запрошує на перформанс випускників Школа акторської майстерності «Червоний крокодил» запрошує на перформанс випускників

Сценарій перфомансу засновано на сонетах Шекспіра та наборові сценічних етюдів з акторської майстерності, сценічного мовлення, ритміки і пластики. Перфоманс створювали вчителі і учні разом, тож він ніде не існує в готовому прописаному вигляді. «Наше завдання – не зробити з хлопців та дівчат акторів, а розкрити їх і допомогти доторкнутися до театру зсередини», – підкреслює Анастасія Балінова.

Школа акторської майстерності «Червоний крокодил» запрошує на перформанс випускників

Подивитись що вдалося створити вісьмом аматорам за три місяці запрошують їх наставники. Якщо ж ви мрієте спробувати свої сили на сцені, вам точно варто це побачити! Вхід вільний.



Переглядів: 2410
Поширень: 0