Протягом тижня вінничани побачать декілька кінострічок, які допоможуть подумки перенестися до романтичної Франції. У фільмах покажуть життя відомих митців на фоні значних історичних подій, вплив багатства і навіть релігії на родинні стосунки, а об’єднує всі кінострічки тема любові.

Кінотеатр “Родина” у перші дні лютого запрошує на вечори французького кіно. З 1 по 7 лютого продемонструють чотири фільми: ” Молодий Годар”, “Роден”, “Хепі-енд” та “Шукайте жінку”. Три фільми змагалися за Золоту пальмову гілку на Каннському кінофестивалі минулого року.

Програма

1 лютого – “Молодий Годар”. Це біографічний мелодраматичний фільм 2017 року. Фільм було відібрано для участі в основній конкурсній програмі 70-го Каннського міжнародного кінофестивалю (2017) у змаганні за Золоту пальмову гілку.

В лютому у кінотеатрі "Родина" проходитимуть вечори французького кіно

Париж, 1967 рік. Жан-Люк Годар – лідер “нової хвилі”, режисер, який знімає “Китаянку” і шалено закоханий у виконавицю головної ролі – актрису Анн Вяземські, молодшу на 20 років. Вони щасливі і укладають шлюб. Згодом на режисера чекають скандальний прийом фільму і молодіжний бунт, що спалахнув у травні 1968 року – все це захоплює режисера у прірву революції.

2 та 3 лютого – “Роден”. Французько-бельгійський біографічний фільм-драма 2017 року. Його було відібрано для участі в основній конкурсній програмі 70-го Каннського кінофестивалю (2017) у змаганні за Золоту пальмову гілку.

В лютому у кінотеатрі "Родина" проходитимуть вечори французького кіно

У основі сюжету фільму історія сходження геніального французького скульптора Огюста Родена до вершини світового мистецтва. У сорокарічному віці він отримує від уряду Франції перше замовлення – “Брами пекла”, над якими він пропрацює 27 років. Роден залишає свою супутницю та матір його єдиної дитини Роз Бере, заради талановитої учениці Каміли Клодель, життя з якою буде наповнене взаємним обожнюванням і муками.

4 та 5 лютого – “Хепі-енд”. Це копродукційний драматичний фільм 2017 року, який також було відібрано для участі в основній конкурсній програмі 70-го Каннського міжнародного кінофестивалю 2017 року у змаганні за Золоту пальмову гілку.

В лютому у кінотеатрі "Родина" проходитимуть вечори французького кіно

Одна буржуазна сім’я проживає на півдні Франції, недалеко від портового містечка Кале. Їхнє життя повне багатства та благополуччя, але зовсім недалеко знаходяться емігрантські табори. У цій сім’ї відсутня хоч якась любов, справжні людські почуття. Все це, мабуть, зникло в обмін на гроші. Щоб не стати такою сім’єю, треба добре обміркувати свої цінності, поки ще не пізно.

6 та 7 лютого – “Шукайте жінку”. Комедія, прем’єра якої відбулася у червні 2017 року на Кінофестивалі в Кабурі, Франція.

В лютому у кінотеатрі "Родина" проходитимуть вечори французького кіно

Паризькі студенти Арман, син іранських емігрантів, і Лейла, арабка з передмістя, пристрасно закохані. Вони збиралися провести кілька місяців у Нью-Йорку як стажери в ООН, але ці плани руйнуються через брата дівчини Махмуда. Хлопець зовсім недавно повернувся з Ємену, де його життя сильно змінилося. Вивчаючи там з релігійної точки зору любовні відносини, Махмуд абсолютно не схвалює стосунки своєї сестри і, піклуючись про Лейлу, ізолює її від хлопця. Але Арман не опускає руки і для своєї коханої готовий навіть одягати паранджу і прикидатися дівчиною, щоб Махмуд ні про що не здогадався. Тільки ось той закохується в загадкову подругу своєї сестри і готовий віддати все, щоб на ній одружитися.

Квитки на кінопокази можна придбати у касі кінотеатру “Родина”. Початок сеансів о 20:00.



Переглядів: 2484
Поширень: 0