Всеукраїнський прокат фільму «Міф» про Героя України оперного співака Василя Сліпака, який загинув на Донбасі, розпочнеться 8 лютого. Але до цього в містах України відбудуться прем'єрні покази. У Вінниці – 31 січня о 19.00 у кінотеатрі «Родина».

Новий фільм Леоніда Кантера та Івана Яснія розповідає історію життя оперного співака зі світовим ім'ям Василя Сліпака. Він народився у Львові, завдяки унікальному голосу вигравав конкурс за конкурсом і, зрештою, переїхав до Франції, де прожив 19 років. Там Сліпак мав усе: ім’я, успішну кар’єру на світових оперних сценах, вірних друзів і кохання. 

Він активно підтримував Революцію Гідності, координував у Франції громадські акції на підтримку України, згодом долучився до волонтерського руху. А коли на сході України розпочалися бойові дії, Сліпак вирішив залишити сцену та кар’єру в Європі й стати до лав добровольців. Під час виконання бойового завдання Василь «Міф» Сліпак загинув від кулі снайпера 29 червня 2016 року…

В середу у Вінниці покажуть фільм про загиблого на Донбасі оперного співака

Тіло співака поховали на Личаківському кладовищі. Попрощатися з героєм прийшли тисячі людей. 30 червня 2016 року Сліпак був нагороджений орденом «За мужність» I ступеня (посмертно), а в лютому 2017 Президент Петро Порошенко присвоїв йому звання Героя України.

В середу у Вінниці покажуть фільм про загиблого на Донбасі оперного співака

В середу у Вінниці покажуть фільм про загиблого на Донбасі оперного співака

 В середу у Вінниці покажуть фільм про загиблого на Донбасі оперного співака

Василь Сліпак на сцені, у житті, на війні

Автори поєднують у фільмі два жанри: кіно та концерт. Використано архівні відеозаписи, які показують героя у повсякденні та на сцені. У фільмі також переплітаються дві сюжетні лінії, які подібні настільки, що забуваєш, де вигадка, а де реальність. Одна – це оповідання Джанні Родарі «Джельсоміно в країні брехунів» про хлопчика, що мав унікальний голос та боровся ним із негідниками; а друга – історія про Василя, який поклав свій голос і життя у боротьбі за свою країну, оскільки не міг мовчати. 

В середу у Вінниці покажуть фільм про загиблого на Донбасі оперного співака В середу у Вінниці покажуть фільм про загиблого на Донбасі оперного співака

Леонід Кантер (разом з добровольцем "Чубом") на премєрі "Добровольці божої чоти" у Вінниці в березні 2015-го

Анімацію до фільму створив український карикатурист Юрій Журавель. Музику для «Міф» створили та надали одні з найкращих композиторів сучасності. Серед них Євген Гальперін, який співпрацював із Люком Бессоном та Баррі Сонненфельдом і був близьким другом Василя Сліпака; Роман Григорів та Ілля Разумейко, які представляють сучасну українську оперу у світі разом із формацією NOVAOPERA, та Едуард Приступа, відомий на українській сцені як Діля.

Режисерський дует Кантера та Яснія вже зняв два фільми: короткий метр «Війна за свій рахунок» та повнометражну стрічку «Добровольці Божої чоти» про захисників Донецького аеропорту, який режисери з успіхом показали у 23-х країнах на всіх континентах.



Переглядів: 2000
Поширень: 0