У кінотеатрі «Родина» з 1 по 7 лютого показуватимуть фільми щорічного фестивалю найгучніших французьких кінопрем'єр «Вечори французького кіно». Колекцію нових та найкращих фільмів з Франції глядачам по всій Україні представляють компанія «Артхаус Трафік» та Французький Інститут в Україні.

Цьогоріч вечори презентують чотири стрічки - «Молодий Годар», «Шукайте жінку», «Роден», «Хепі-енд». Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами. Вартість квитка на сеанс – 30 грн. початок сеансу о 20.00.

Розклад показів у рамках фестивалю:

  • 1 лютого – Фільм «Молодий Годар» (Le Redoutable, 16+)
  • 2 і 3 лютого – Фільм «Роден» (Rodin, 16+)
  • 4 і 5 лютого – Фільм «Хепі-енд» (Happy End, 16+)
  • 6 і 7 лютого – Фільм «Шукайте жінку» (Cherchez la femme, 16+)

У Вінниці розпочинається тиждень французького кіно

«Молодий Годар» – біографічна мелодраматична комедія, яку було відібрано для участі в основній конкурсній програмі 70-го Каннського міжнародного кінофестивалю у змаганні за Золоту пальмову гілку. Париж, 1967 рік. Французький режисер Жан Люк Годар зустрічає молоду актрису Анн Вяземські, свою майбутню дружину. Зустріч відбувається у бурхливий період життя Годара: скандальна реакція на його новий фільм та травневі революції 68 року починають потихеньку зводити режисера з розуму.

«Роден» – французько-бельгійська біографічна драма, що також була в основній конкурсній програмі минулорічного Каннського кінофестивалю. Це історія сходження геніального скульптора до вершини світового мистецтва. Це розповідь про творчість Огюста Родена, про незліченні любовні інтриги та непрості стосунки з найголовнішими жінками в житті майстра – талановитою ученицею Каміллою Клодель і Розою Бере, матір'ю його єдиної дитини.

«Хепі-енд» (Франція, Німеччина, Австрія) також було відібрано для участі в основній конкурсній програмі Канн. Цей фільм про багато речей: про психопатів, багатіїв, соціальні привілеї, самогубства і навіть вбивства. Через історію стосунків великої родини, через банальні і незначні вчинки героїв поступово формується комічна картина європейської кризи із її ставленням до мігрантів і справжньою вартістю сучасних буржуазних цінностей.

«Шукайте жінку» – романтична комедія, прем’єра якої відбулась у червні минулого року на Кінофестивалі в Кабурі. Парижани Арман і Лейла пристрасно закохані одне в одного. Це стає проблемою, коли з Ємену повертається суворий старший брат Лейли Махмуд, який несподівано вдарився у релігію. Щоб покласти край «гріховному» способу життя Лейли, Махмуд не дає їй бачитися з хлопцем. Але Арман не збирається здаватися. Щоб зустрічатися з коханою, не привертаючи увагу брата, він приходить до них у будинок під виглядом смиренної Шахерезади, з ніг до голови загорнутої у чадру. Загадкова скромниця не може не сподобатися Махмуду...



Переглядів: 2295
Поширень: 0