У цьому році проходитиме вже тринадцятий Міжнародний зимовий Фестиваль мистецтва довкілля «Міфогенез». Подія триватиме з 23 по 25 лютого. Його учасники створять об`єкти land-art на Немирівському скіфському городищі. Ці роботи сфотографують і представлятимуть на виставці протягом 2018 року в містах України та за кордоном.

Фестиваль мистецтва довкілля «Міфогенез» проводиться щорічно з 2006 року. Особливість напрямку сучасного мистецтва land-art в тому, що художники створюють роботи тоді, коли їх не бачать глядачі. До шанувальників land-art ці роботи практично доходять вже у вигляді виставок, складених з фотографій.

До участі в цьогорічному проекті відібрано більше 40 художників з Києва, Харкова, Львова, Сум, Вінниці та Польщі. В межах проведення цьогорічного Фестивалю 14 лютого о 16:00 в Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відбудеться презентація виставки світлин творчих робіт учасників проекту «Miфогенез 2017».

Організатори фестивалю: департамент культури Вінницької міської ради, департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації, ВОГО «Лабораторія актуальної творчості», ВОГО «Ліга розвитку мистецтв».

Партнери проекту: Асоціація галерей України, Генеральне консульство Республіки Польща у Вінниці, Харківська державна академія дизайну і мистецтв, «Галерея ХХІ», Вінницька обласна організація Національної Спілки Архітекторів України, Вінницький «АрхіКлуб», Вінницький Народний клуб фотомистецтва «Обрій».

Куратор Міжнародного зимового Фестивалю мистецтва довкілля «Miфогенез XIII» Никитюк Олександр, ВОГО «Лабораторія актуальної творчості».



Переглядів: 2127
Поширень: 0