З 22 квітня до 5 травня 2010 р. галерея Регіонального центру сучасного мистецтва «Арт-Шик» запрошує на новий виставковий проект «Історії маленького будиночку» відомої київської художниці Олени Дудніченко.

2010 року київське видавництво Glowberry Books випустило нову дитячу книжку. Це ілюстроване подарункове видання для дітей 4-7 років. Вона розповідає про маленьку дівчинку, яка постійно мешкає у місті, але одного літа відкриває для себе чарівність життя на дачі. Олена Дудніченко створила низку ілюстрацій до цієї книги.

Виставка живопису «Історії маленького будиночку»

Виставковий проект «Історії маленького будиночку» складається з 12 живописних полотен, які лягли в основу ілюстрацій. Крім того Олена представить 8 нових робіт, які не входять до ілюстраційного циклу. Всі роботи виконані у характерній для художниці техніці живопису по левкасу. Левкасом називається крейдяний ґрунт в середньовічному та сучасному іконописі. Сьогодні цим терміном також позначають одну з технік письма, яка об\'єднує в собі якості не тільки живопису, але й скульптури. Левкас надає можливість працювати одночасно на декількох поверхнях, безпосередньо малюючи і продряпуючи до нижніх шарів фарби, ґрунту. У левкасах Олени об’єкти зображення трактуються графічно, графіка наповнюється кольором, подекуди декоративно-звучним, місцями пастельно-тендітним, а неоднорідна фактура поверхні надає окремим фрагментам значення рельєфу.

Олена Дудніченко народилась у 1972р. у м. Рівне. Закінчила Київський художньо-промисловий технікум (1987-1991) та графічний факультет Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури (1992-1998). Живе і працює у Києві. Її роботи зберігаються у приватних колекціях України, США, Канади, Швейцарії, Йорданії, Росії тощо.

Виставки:
2002-2007 – Персональні виставки живопису. Галерея «Тадзіо», Київ.
2004 – Виставка українського мистецтва. Йорданія, Королівський музей сучасного мистецтва.
2005 – Арт-фестиваль «Територія душі», Київ.
2006 – Виставка українського мистецтва “The magic of Kiev”. Галерея “Morgan”, o. Великий, Кайманови острови.
2007 – Арт-фестиваль «Територія душі – Чернігів-2007», Київ.
2009 – Виставка «Колекція живопису і графіки ХХ-ХІ століть». Виставка-презентація каталогу «Абетка. Сучасне українське мистецтво XXI ст.»

Відкриття проекту відбудеться 22 квітня о 17:00. У рамках заходу – презентація книги «Історії маленького будиночку» та автограф-сесія з Оленою Дудніченко.

Додаткова інформація за телефоном: 063 170 44 80.


Переглядів: 3390
Поширень: 0