Відвідувачі виставки „Історії маленького будиночку” у центрі сучасного мистецтва „АртШик” мають змогу побачити світ чистими дитячими очима.

виставка „Історії маленького будиночку”

Яскраві картинки до зовсім свіжої дитячої книжки видавництва Glowberry Books створюють особливу атмосферу у галереї. 22 квітня у виставковому залі зібралися дорослі та діти. Презентація книжки та картин-ілюстрацій була незвичною ще й тому, що гості її пригощалися молоком та печивом, милуючись картинами та листаючи книжечки. Малечу тішили соковиті кольори картин, що мовби світяться особливим світлом та яскраві книжечки у красивих обгортках.

виставка „Історії маленького будиночку”

Ілюстрації Олени Дудніченко супроводжуються текстом дитячого письменника Антона Сіянка та складають книжечку про маленьку дівчинку, що постійно мешкає у місті та одного дня відкриває для себе чарівний світ заміського будиночку. Тендітне дівча, що посміхається з полотен, відкриває для себе новий світ навколо дачки, дивлячись на нього зацікавленими оченятами: милується метеликами, грається у зеленій травичці, куштує ягідки.

виставка „Історії маленького будиночку”

Видання адресоване маленьким читачам 4-7 років. А сам виставковий проект «Історії маленького будиночку» складається з 12 живописних полотен, які лягли в основу ілюстрацій. Крім того, пані Олена представляє 8 нових робіт, що не входять до ілюстраційного циклу, але доповнюють враження

виставка „Історії маленького будиночку”

Всі роботи виконані у характерній для художниці техніці живопису маслом по левкасу. Раніше так писали ікони, адже ця техніка живопису надає можливість працювати одночасно на декількох поверхнях, безпосередньо малюючи та продряпуючи до нижніх шарів фарби і мелованого ґрунту. У левкасах Олени графіка наповнюється декоративно-звучними, пастельно-тендітними кольорами. Неоднорідна фактура поверхні надає окремим фрагментам значення рельєфу. Художниця зізнається, що витрачає на кожну свою роботу біля місяця та творить її з любов’ю, що відчувають глядачі картин.

Ще до 5 травня малі та дорослі мають змогу помилуватися творами художниці та придбати книжку з її ілюстраціями. Галерея „АртШик” відкрита для відвідувачів щодня с 10.00 до 20.00, на вихідних - с 11.00 до 18.00.


Переглядів: 5459
Поширень: 0