З 22 по 30 березня в місті Вінниця в чергове буде проведено мистецький захід «РЕ:ВІЗІЯ». Проект проводиться вже восьмий рік поспіль, і в цьому році він міжнародний, окреслений допоміжною назвою "Laikas" («Час»).

Цьогоріч, в рамках мистецького проекту «РЕ:ВІЗІЯ», вінничанам буде запропоновано переглянути візуальний експозиційний проект "Laikas" («Час»), що представляє серію світлин об'єктів проекту мистецтва довкілля «Nature and Art», який щорічно відбувається в Республіці Литва, в Ботанічному саду Університету міста Вільнюс і куратором якого є мистецтвознавець та художниця Інга Раубайте (Inga Raubaitė).

У 2016 році проект «Nature and Art», вітав двох художників з України, що вперше брали в ньому участь. Це були вінничани Володимир Ходак і Олександр Никитюк. Склався унікальний прецедент міжнародного співробітництва та обміну досвідом в сфері мистецтва довкілля між художниками Литви і України. А результатом є налагоджена творча комунікація художників наших країн, яка має шанс для створення спільних творчих ініціатив та розвитку їх в майбутньому.

У 2016 році проект «Nature and Art» проходив за допоміжною назвою "Laikas" («Час»). Художній продукт проекту демонструє високий рівень та є прикладом для уваги, дослідження і презентації для широкого кола глядачів не тільки в Республіці Литва, а й в інших країнах Європи, і насамперед в Україні. Експозиція показує глядачу європейський підхід до проведення подібних проектів в форматі осінь/зима, демонструє їх існування в різних станах і порах року, дивує, надихає та збуджує власну фантазію і уяву.

Тож, 22 березня, в рамках візуальної частини «РЕ:ВІЗІЇ», у «Галереї ХХІ» відкриється експозиція "Laikas" («Час»). Вона розпочнеться о 17.00 мультимедійною презентацією проекту «Nature and Art»», яку проведе для вінничан його засновниця та кураторка Інга Раубайте (Inga Raubaitė).

У четвер у Вінниці покажуть литовські й українські проекти візуального експозиційного проекту "Laikas" («Час»)

Організатор проекту: Департамент культури Вінницької міської ради. Партнери: ВОГО «Лабораторія актуальної творчості», Галерея Ботанічного саду Університету міста Вільнюс (Литва), «Галерея ХХІ», ВОГО «Культурна стратегія - ХХІ», ВОГО «Ліга розвитку мистецтва», ГО «Креативний простір».



Переглядів: 1822
Поширень: 0