Чорний гумор і мелодрама, театр абсурду і трилер, у цій п’єсі сучасного ірландського драматурга, на лише четверо дійових осіб, є всього потрошку. Театр «БУ!» запрошує на прем’єру: «Королева краси» за п'єсою Мартіна Макдонаха. У неділю 15 квітня о 18.30 в залі Будинку Учителя, за адресою: Вінниця, вул. Мури, 6-а. Вхід за запрошеннями. За запрошеннями звертайтесь за телефоном 067-739-77-04. Кількість запрошень обмежена.

Глибока і трагічна «Королева краси» Мартіна Макдонаха на сцені театру «БУ!»

Ірландській режисер, сценарист і драматург Мартін Макдонах лише минулоріч отримав нагороду Венеціанського кінофестивалю за кращий сценарій «Три білборди під Еббінґом, Міссурі», до того він уславився стрічками «Сім психопатів» і «Залягти на дно в Брюгге». У кіно він виступає одночасно сценаристом та режисером, а «Оскара» поки що отримав за «Кращий короткометражний ігровий фільм» («Шестизарядник», 2005). Крім того він є автором семи п’єс.

Глибока і трагічна «Королева краси» Мартіна Макдонаха на сцені театру «БУ!»

The Beauty Queen of Leenane була написана у 1996 році. Вже через два роки її ставили на Бродвеї, де п’єса була нагороджена 6-ма нагородами Tony. За свої актуальні п’єси Макдонаха називають «Тарантіно від театру», адже у нього майже гротескна комедійність несподівано зривається в емоційну безодню і трагічну розв'язку.

Глибока і трагічна «Королева краси» Мартіна Макдонаха на сцені театру «БУ!»

Шокуюча історія з масою побутових деталей у режисурі і постановці Григорія Сиротюка перетворюється на мінімалістичну трагікомедію, де всі побутові моменти не згадуються взагалі, натомість ще більш оголеними і підкресленими виступають на перший план почуття героїв. На сцені мати і дочка, бездонні прірви їх травмованих душ, їх образи і біль, їх жага і нездатність полюбити, зрозуміти один одного, дикий відчай від вимушеного співіснування. А ще, останній шанс знайти кохання…

Глибока і трагічна «Королева краси» Мартіна Макдонаха на сцені театру «БУ!»

Хто тут заручник обставин, а хто жертва, нехай розбирається глядач. А на сцені житимуть Анна Бернадська у ролі красуні Морін і Світлана Шарчук у ролі старої Мег. У двох чоловічих ролях – Дмитро Евердін. Пластичні етюди між сценами – Даша Лелюк і Софія Грабовська. Світло – Євгенія Александрова і Тетяна Малюша. Виставу повторять у Будинку вчителя також 18, 21 і 29 квітня.
Tags:
БУ, вистава, театр



Переглядів: 2958
Поширень: 0