Серцем до подвигу доторкнисьТаку назву носить виставка присвячена 65-ій річниці Великої Перемоги, що триватиме у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї до 26 травня.

Виставка створена на основі раритетів з колекції Вінницького обласного краєзнавчого музею та приватних зібрань Стрембіцького О. М., Гребня С. А., Суржикова В. І. В експозиції представлені унікальні предмети доби Великої Вітчизняної війни: зброя - гвинтівки, кулемети, пістолети; колекція матеріалів про героїв-вінничан та визволителів області; однострої, фото, нагороди, особисті речі героїв-вінничан і визволителів області; колекція моделей радянських та німецьких танків; речі зі ставки Гітлера "Вервольф" та Герінга "Штайнбрух"; документи з Державного архіву Вінницької області.

Довгих та страшних 2 роки і 8 місяців тривала окупація Вінниччини. Дивлячись на експонати музею згадуєш трагічні сторінки нашої історії: бойову звитягу воїнів, партизан і підпільників, жахи окупації і героїчну працю простих людей задля фронту, задля відродження країни.

Головна ідея цього проекту – збереження святої пам’яті про покоління, яке прийняло на себе всю жорстокість тієї війни, що відстояло свою Батьківщину, свої життєві ідеали.


Переглядів: 3458
Поширень: 0