8-10 червня у легендарному «подільському Версалі» - тульчинському Палаці Потоцьких пройде II Міжнародний open air фестиваль OPERAFEST TULCHYN-2018.

А значить – вже за місяць побачимо грандіозний open air, ексклюзивні постановки, вражаючі шоу, світових зірок, яскраві селфі-зони і креативні арт-простори!

Три дні, проведені на фестивалі у Тульчині на Вінниччині, подарують море незабутніх емоцій та вражень всім глядачам!

OPERAFEST TULCHYN є справжнім культурним ноу-хау! 

Фестиваль міжнародний, не має аналогів в Україні, а головне - вхід на фестивальну територію - вільний для всіх! Відтак - доторкнутися до високого мистецтва, насолодитися красою класичної опери, сучасних мюзиклів та грандіозних постановок у виконанні українських, американських та європейських зірок, зможе кожен.

 Протягом трьох днів під відкритим небом на фестивалі будуть презентовані 8 ексклюзивних постановок всесвітньовідомих оперних шедеврів:

* єдиний в Україні показ концертної постановки найкращого бродвейського мюзиклу «Чикаго»,

* рок-опера «Ісус Христос - Суперзірка»,

* грандіозні концерти «Гала-опера» і «Гала-Вагнер»,

* прем’єра містичної версії «Дон Жуана»,

* шедевр веризму – опера «Паяци»,

* «Мазепа» Петра Чайковського

* і сюрприз для найменших глядачів – музична вистава «Коза-Дереза» за мотивами опери Миколи Лисенка.

Вінниччина вражає, вся Україна їде! До головного фестивалю літа OPERAFEST TULCHYN – рівно місяць!

Кожен концерт – гучна прем’єра, спеціально створена до фестивалю і адаптована під унікальний формат open air’у.

Виконавці – найкращі зірки європейської, американської та української оперних сцен, які виступають на Бродвеї, у Карнегі-хол, Віденській і Берлінській опері та у інших найпрестижніших оперних театрах світу.

Загалом у фестивалі візьмуть участь понад 30 солістів з Австрії, Німеччини, США та України, 300 оркестрантів, 50 танцюристів, 180 учасників хорових колективів та чотири всесвітньовідомих диригенти: Тарас Криса (США), Дмитро Морозов (Україна), Вікторія Рацюк (Україна) і найкраща жінка-диригент світу Оксана Линів (Австрія - Україна),

Вінниччина вражає, вся Україна їде! До головного фестивалю літа OPERAFEST TULCHYN – рівно місяць!

Як відомо, перший міжнародний оперний open air фестиваль OPERAFEST TULCHYN був визнаний міністром культури України Євгеном Нищуком як найбільш вдалий мистецький стартап України 2017 року.

Фестиваль отримав визнання і від професійного мистецького кола.

Перший OPERAFEST TULCHYN названий Національною музичною академією імені П.І.Чайковського кращим фестивалем України, непересічною і вражаючою подією за кількома параметрами: і у відродженні любові до оперного жанру в «широких народних масах», і в приверненні уваги до світової перлини класичної архітектури – Палацу Потоцьких, і в поверненні Тульчину слави культурно-мистецької столиці Поділля. 

За підсумками минулого року OPERAFEST TULCHYN-2017 також очолив ТОП культурних подій року за версіями більшості незалежних ЗМІ Вінниччини та України.

Зокрема, національне інформаційне агентство «УКРІНФОРМ» назвало OPERAFEST TULCHYN найяскравішою подією 2017-го року, якою може пишатися Вінниччина, а всеукраїнська щоденна газета «День» присудила спеціальний приз – Корону! – «мамі» фестивалю Ірині Френкель за культурну революцію, якою для України став перший оперний open air фестиваль.

Вінниччина вражає, вся Україна їде! До головного фестивалю літа OPERAFEST TULCHYN – рівно місяць!

- Такі надзвичайні мистецькі проекти – це нове висококультурне європейське майбутнє України. Фестиваль OPERAFEST TULCHYN має велику просвітницьку місію, яка презентує нашу державу, українське оперне мистецтво, наші вітчизняні таланти, - відзначає народний депутат України Микола Кучер. - Тульчинський культурний стартап – це яскравий приклад впливу якісного мистецького продукту на економічний розвиток території. Це той механізм, який допоможе малим містам України в успішній реалізації реформи децентралізації.

Вінниччина вражає, вся Україна їде! До головного фестивалю літа OPERAFEST TULCHYN – рівно місяць!

- Фестиваль OPERAFEST TULCHYN-2018 дарує дійсно незабутні відчуття. Минулого року нам вдалось спільно із креативною командою, жителями Тульчина і всіх тих, хто повірив в цю ідею створити унікальний мистецький проект. І сьогодні ми знаходимось в передчутті нових відкриттів, нового унікального фестивалю, яким стане OPERAFEST TULCHYN-2018, - говорить очільник Вінницької області Валерій Коровій. - Для підготовки та проведення цього фестивалю працює велика кількість людей, які докладають максимум зусиль, аби цього року ще більше вразити глядачів та перевершити OPERAFEST TULCHYN-2017. Минулорічний фестиваль сприяв кардинальним змінам у зовнішньому вигляді міста Тульчин. Ми маємо змогу оцінити, наскільки стрімкими стали ці зміни. Це є реальним прикладом реалізації інноваційного підходу, коли через культуру можна робити великі справи.

Вінниччина вражає, вся Україна їде! До головного фестивалю літа OPERAFEST TULCHYN – рівно місяць!

8-10 червня організатори готують чимало сюрпризів для глядачів!

Масштабна сцена, якісний звук, найкращі світлові прилади і величезні екрани – все продумано так, щоби дійство на сцені було видно з будь-якої точки величезної території фестивалю.

Кожен фестивальний день фінішуватиме феєричною нічною програмою: вогняним шоу, надсучасним 3D-mapping show та кінопоказом.

Під час OPERAFEST TULCHYN-2018 парк Палацу Потоцьких буде перетворений на креативні арт-простори та комфортні зони для відпочинку.

Вражаючі сучасні флюроарт об’єкти та світлові інсталяції, що будуть світитися вночі, займатимуть площу 200 квадратних метрів! Будуть створені цікаві селфі-зони, проведені фото- та мистецькі виставки і розроблена спеціальна дитяча локація для дітей.

- Ми маємо виховувати наших діточок на кращих мистецьких зразках та долучати їх до високих культурних надбань. Ми маємо створити передумови для виховання креативного покоління українців, які сформують єдиний культурний простір нашої держави, - відзначає куратор дитячої програми OPERAFEST TULCHYN-2018, голова громадської організації «Життя та розвиток громад» Лариса Білозір. – Фестиваль OPERAFEST TULCHYN - це ще один крок до розвитку сучасної європейської України, формування нашої національної позиції та сприйняття нас у світі, як талановитої і культурно багатої нації. Крім того, це чудовий шанс відновити легендарний Палац Потоцьких та додати його до переліку туристичних перлин нашої країни.

Вінниччина вражає, вся Україна їде! До головного фестивалю літа OPERAFEST TULCHYN – рівно місяць!

Приїжджайте 8-10 червня на фестиваль OPERAFEST TULCHYN-2018 усією родиною!

Найкращий відпочинок під відкритим небом і найяскравіші враження на рік вперед – гарантовані!

 Про те, як найзручніше доїхати до Тульчина, як заздалегідь забронювати місця у партерній зоні та всі інші відповіді про цьогорічні «родзинки» OPERAFEST TULCHYN дізнавайтесь у інфо-центрах фестивалю: (0432),690-025, (068)49-74-644 і на офіційному сайті фестивалю http://operafest-tulchyn.blogspot.com.

Фестиваль OPERAFEST TULCHYN – поїхали за враженнями!

Вінниччина вражає, вся Україна їде! До головного фестивалю літа OPERAFEST TULCHYN – рівно місяць!

Міжнародний оперний фестиваль OPERAFEST TULCHYN відбувається за сприяння голови Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія та Міністерства культури України.

За підтримки: народного депутата України Миколи Кучера, голови ГО «Життя та розвиток громад» Лариси Білозір.  

Генеральний спонсор – Агроіндустріальний холдинг МХП.

Генеральний перевізник – Міжнародні авіалінії України. 

Меценат фестивалю - Agrana Frut Ukraine. 

Партнери фестивалю: Посольство США в Україні, Тульчинська міська рада, Тульчинська районна рада, Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К. А. Тімірязєва, Подільський туристичний центр, «Афіша Вінниці». 

Співорганізатори – Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля, компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ».

Генеральний інформаційний партнер – RIA.

Кавові партнери – кав’ярня «Чорна кішка, білий кіт» і coffee house «Turman»

Гостинно вітає готель «Франція».

Медіа-партнери: телеканал «ВІТА», телеканал «Вінниччина», радіо «Такт», радіо «Місто над Бугом», радіо «Ера FM», газета «Місто», «Вінницька газета», газета «33 канал», журнал «Свадьба года», «Афіша Вінниці - moemisto.ua», 20minut.ua, myvin.com.ua, vezha.vn.ua, Depo.Вінниця, vinnitsaok.com.ua, vindaily.info, vinnitsa.info, vinbazar.com, i-vin.info, vlasno.info, vip.vn.ua, likebb.com, Vinnytsia PressPoint.



Переглядів: 2617
Поширень: 0