Цьогоріч у фестивалі вперше взяли участь 250 вихованців та педпрацівників шкіл-інтернатів обласного підпорядкування, а сам захід став заключним етапом районних (міських) оглядів учительсько-учнівської творчості.

«Проліски надії» об’єднали пісенний, музичний, розмовний та хореографічний жанри мистецтва. Значною кількістю були представлені інструментальні ансамблі та гурти. Репертуар окремих вокальних колективів відзначався автентичністю, фольклорною унікальністю: це гурти «Оберіг» та «Перевесло» Бершадської СЗШ №1 (кер. Тенетко Я.), зразковий колектив «Веселики» Черпашинської СЗШ та «Пролісок» Корделівської СЗШ Калинівського району (кер. Мельник Ю.), «Вербонька» Жмеринського ЦПР (кер. Слупський А.), квартет Оратівської СЗШ (кер. Окунєвська Л.). Загалом у фестивалі взяли участь 840 вчителів, 3290 учнів, 364 керівники із 222 загальноосвітніх та 24 позашкільних навчальних закладів області.

Виступи учасників відзначались оригінальністю та самобутністю, популяризацією унікальних зразків народної творчості, освоєнням класичного вітчизняного та зарубіжного репертуару. Домінуючою темою представлених жанрів стала 65 річниця Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

На заключному Гала-концерті фестивалю, де мали змогу продемонструвати свій талант виконавці та колективи, визнані кращими, почесними гостями стали ветерани Великої Вітчизняної війни.

«У 65-ту річницю Великої Перемоги ми маємо за честь звітувати перед вами своїми здобутками і гордимося, що здатні сіяти усе, що вами зроблено, у душах наших учнів. Аби в серці кожної дитини була пам\'ять про подвиг, який зробив наш народ, - звернувся до гостей заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Андрій Лисак. - Сьогодні у залі театру понад 800 учасників. Це кращі педагогічні, учнівські колективи, які протягом року виборювали право взяти участь у заключному гала-концерті. Це – підсумок величезної праці педагогів області. Тож сподіваюся, що цей захід принесе у ваші серця відчуття свята».

Усі учасники концерту – переможці обласного фестивалю «Проліски надії – 2010», нагороджені грамотами управління освіти і науки облдержадміністрації, обкому профспілки працівників освіти, а також цінними подарунками.


Переглядів: 3314
Поширень: 0