14 червня, у мальовничому селі Демидiвка, Жмеринського району, в творчій хаті-лабораторії біля річки Рiв стартує художній пленер «Окіл Рову». З різних куточків України зберуться відомі художники, аби плідно попрацювати, дотримуючись тематики і маніфесту пленеру: «Ми забезпечуємо собі право на викриття композиційних плям та фактур натури творчим шляхом»!

Чому «Окіл Рову»? Яким чином окіл річки Рів може бути пов'язаний з іменами відомих українських художників та музичним вінницьким гуртом «Очеретяний кіт»? П'ять років поспіль, музиканти гурту проводили оксамитовий сезон в чарівних обіймах куточка Бессарабії поблизу тузлівських лиманів, що зветься Рассєйка. Художники запросили гурт туди на художній пленер «Колір оксамиту». У «Котів» була роль творців музичної атмосфери затишними вечорами на чорноморському узбережжі. 

Художньо-дружній пленер «Окіл Рову» відбудеться у Демидівці

Художньо-дружній пленер «Окіл Рову» відбудеться у Демидівці Художньо-дружній пленер «Окіл Рову» відбудеться у Демидівці

З минулорічного пленеру

За п'ять років «Коти» полюбили цей клаптик Одещини усім серцем. І от, восени минулого року музиканти запросили художників до села Демидівки у Вінницькій області, де тече в оточенні мальовничих краєвидів річка Рів. Результатом дружби музикантів та художників стала виставка у листопаді минулого року у ТЦ «Квартал», де вінничани мали змогу познайомитись з творчістю відомих майстрів пензля та послухати гурт «Очеретяний кіт».

Художньо-дружній пленер «Окіл Рову» відбудеться у Демидівці Художньо-дружній пленер «Окіл Рову» відбудеться у Демидівці

"Очеретяний Кіт";                     Микола Сорока

Було вирішено зробити постійною подібну арт-імперзу. Організатори Всеукраїнського пленеру «Окіл Рову»: вінницький художник Микола Сорока спільно з засновниками комуни вихідного дня «Демидівські Вихідні» та Художній пленер «Окіл Рову». Учасниками стануть десять митців з різних міст України: Шаматрін Сергій (м. Ромодан), Дараган-Богодіст Ірина (м. Київ), Подрезов Виктор (м. Одеса), Піддубний Олександр (м. Київ), Ланецький Юрій (м. Вінниця), Мурована Світлана (м. Київ), Гриценко Ольга (м. Кременчук), Березюк Ольга (м. Київ), Негелiн Анна (м. Київ), Сорока Микола (м. Вiнниця).

Художньо-дружній пленер «Окіл Рову» відбудеться у Демидівці Художньо-дружній пленер «Окіл Рову» відбудеться у Демидівці

«Основна ідея пленеру – це творчий розвиток художника, і більш глобально – культурний розвиток країни. Художники презентують глядачеві повсякденні образи природи тільки в новому сприйняті натури. А сама локація в селі Демидівка, безумовно, стане генератором ідей і натхненником для митців. Ми збираємось на пленерах, щоб далі вчитись, бо навіть відомі майстри продовжують вчитись у своїх колег живописців. На пленері будуть художники з Полтавської області, м. Ромодан, Києву, Одеси, Вітебську, Кременчугу, звісно – Вінниці», – розповідає Микола Сорока. 

Художньо-дружній пленер «Окіл Рову» відбудеться у Демидівці

Демидівські краєвиди

Атмосфера для написання художніх нарисів буде оздоблена «котячою» піснею та настроєм. А результат ми побачимо вже за кілька днів: творча зустріч триватиме до 25 червня і завершиться виставкою картин у місті Вінниця.



Переглядів: 2013
Поширень: 0