1 червня 2010 року у великій виставковій залі Вінницького обласного краєзнавчого музею розпочалося свято з назвою „Світ у клаптику”. Цього року у бієнале художнього текстилю брали участь юні автори не лише з Вінничини, але і зі Львова, Тернополя, Херсону. Мистецькій захід ставив собі на меті ознайомлення вінничан з творчим доробком юних талантів, обмін педагогічним досвідом, мистецькими ідеями, налагодження творчих контактів.

Світ у клаптику

У експозиції виставки представлені твори дітей та молоді у таких техніках як гарячий та холодний батик, розпис полотна, аплікація, гобелен, гаптування, макраме, печворк, моделювання одягу, лялька з тканини, тощо. Презентація яскравої експозиції відбувалась за участі самих юних талантів та їх учителів.

Світ у клаптику

Серед учасників заходу були учні Центру „Барви України” (викладачі О.Козімова та С.Телець), АРТ-майстерні „Скриня” на чолі з І.Шостак-Орловою, художнього відділення дитячої музичної школи № 2 (педагоги О.Кульчицька та О.Верхова-Єднак), студії декоративного мистецтва школи-ліцею № 7, гуртка „Веселка” Широкогребельської школи Козятинського району (керівник С.Мотуз). Техніку вишивки стрічками та текстильну ляльку представили студентки вінницького державного педагогічного університету, які навчаються у І.Савчук. Вдруге взяла участь у бієнале Заводська школа мистецтв Тернопільської області (викладач Т.Витягловська). Дитяча школа народного мистецтва зі Львову (викладач знана майстриня Г.Вихованець) представила роботи з використанням сітки та сезалю, а учні Херсонської дитячої художньої школи створили килимки з паперу з декором давніми символами.

Світ у клаптику

У подвір’ї музею відбулася найвеселіша частина бієнале. Після нагородження учасників почесними грамотами та подарунками, діти та молодь демонстрували свої уміння та розважалися. Найменші малювали на асфальті, інші, під керівництвом Ірини Шостак-Орлової, розмальовували полотно, доросліші вишивали, ткали та навіть шили середньовічні костюми. Неформальна частина свята видалася безпосередньою та грайливою і принесла чимало задоволення дорослим та малечі.

Вінницька бієнале художнього текстилю безумовно не остання, адже у нашому місті та у нашій країні живуть надзвичайно обдаровані діти і талановиті педагоги. А цьогорічною виставкою робіт юних талантів можна помилуватись у музеї ще до 22 червня.
 


Переглядів: 6618
Поширень: 0