Проект одеської художниці Анастасії Кириліної «Один + один = три» чудово репрезентує ситуацію з «молодим» мистецтвом в Одесі: воно вільне, розкуте, обирає, часом, самі що ні на є тривіальні теми, розкриваючи їх по-своєму і зводячи їх у ранг художньо осмислених.

виставка «Один + один = три»

Відповідно до авторської концепції, живопис по своїй природі фіксує момент, що відбувається, трансформуючи і проектуючи множинність значень. «Один + один» відображає стан переходу від об\'єкта видимого до об\'єкта побаченого, рівність трьом - величезний ресурс можливостей людини і мистецтва, безлічі подій радості, що відбуваються в макрокосмосі людини, зміна радості подальшою радістю, в якій мистецтво народжує подібно Всесвітові нові світи одкровень. Тим самим, сучасному мистецтву повертається чуття ідилічного світовідчуття, настільки рідкісного для сьогоднішньої естетики форми. Це світ, в якому матеріальність не так вже й важлива, куди важливіше настрій кожного об\'єкта, його емоційний стан, викликаний ним асоціативний ряд.

виставка «Один + один = три»

Вінницький регіональний центр сучасного мистецтва «Арт-Шик» розпочав серію заходів, спрямованих на «наведення мостів» з культурними центрами України. Нагадаємо, що 29 липня в одеському Арт-Центрі Олександра Коробчинського (Пушкінська, 32) відкрилася виставка з символічною назвою «MOST», на якій представлено 52 роботи 13 українських художників з колекції РЦСМ «Арт-Шик». Жестом у відповідь стане презентований одеським Арт-Центром виставковий проект Анастасії Кириліної «Один + один = три», відкриття якого відбудеться в РЦСМ «Арт-Шик» 12 серпня.

Молода художниця Анастасія Кириліна народилися у Вінниці. У 2005 закінчила Одеське театрально-художнє училище, а уже 2006 вона приймала участь у збірній виставці в галереї No name та організувала творчу майстерню в ЧайnaTown. Наступного року Анастасія представила свою першу персональну виставку з назвою „Шнурки, машини, думки...” . У 2008 її виставка носила назву „Марки”, а також Анастасія приймала участь у ряді спільних виставок. У 2009 році в музеї сучасного мистецтва Одеси, Кириліна презентувала виставку „Пятнышки или Пятнашки”. А вже у цьому році художниця брала участь у спільному арт-проекті «Creative City» Експериментального Центру Сучасного Мистецтва «Чайна фабрика» та отримала головний приз "Інтерзони-2010" за проект «Креативний друг», групової інсталяції «Едем» творчого об\'єднання «КУВЬ».

виставка «Один + один = три»

Що зображено на полотнах Анастасії? Загалом це речі, що створюють людський побут, вони зображені на малюнках, які нагадують фото-кліпарти. Та ці образи наділені глибокими характерами, живими рисами. Своєю творчістю художниця намагаються звернути нашу увагу на, здавалося б, банальні речі: не завжди помітні оку предмети, що лежать на видноті. Побут - він здатний перетворити будь-яку казку на рутину, як переконана більшість. А предмети побуту, ті самі речі, давно перестали цікавити людей інакше як своєю функціональністю. Весь інтерес їх у тому, що, завдяки своїй простоті та буденності, вони стали невидимими. Та художниця вміє знаходити яскраві фарби в ординарному, і, ці речі-невидимки Анастасії Кириліної неодмінно несуть на собі відбиток часу і людини. Кожен з предметів має пам\'ять і історію-асоціацію. Опинившись у світі фарб і полотен, кожен розповість свою.

Побачити на власні очі дитячу безпосередність картин А.Кириліної можна 12 серпня о 18.00 на відкритті виставки «Один + один = три» у вінницькій галереї АртШик.


Переглядів: 6152
Поширень: 0