Хмельницький художник Олександр Куркчі розділяє переконання Оскара Уайльда, що прості задоволення - останні притулки для складних натур.

Пересиченість як матеріальними, так і інтелектуальними плодами цивілізації повертають нашого сучасника до істинних людських цінностей. Для художника цей шлях більш звивистий та цікавий. Адже, бути складним – просто, сказати просто про головне - складно, але можливо: важливо сконцентруватися на тому, що хвилює і тішить та облишити багатообразність та словоблудство.

Олександр Куркчі обрав актуальний напрямок в сучасному живописі, близький до неонаіву. Він вміє хвилюватися і хвилювати, радіти і радувати. Адже неонаів - це не просто цілісне безпосереднє сприйняття світу в усіх його проявах, а й уміння звернути погляд - як свій, так і глядача - на звичайні речі, що зберігають у своїй простоті віковічну мудру силу. Чистота його творчості полягає не стільки в тому, щоб домагатися свіжості і яскравості палітри або точності і легкості композиції, скільки у простоті образів, що несуть ясні живі ідеї.

Його портрети риб і натюрморти пейзажів - це гра зрозумілими і ясними образами, які дарують прості задоволення душі й тілу. Риба на картинах Олександра Куркчі може бути просто рибою, а пейзаж - просто пейзажем: автор не лукавить і не впадає в уявне культурне безпам\'ятство: він знає, що за цими вічними художніми образами живуть мільйони історій. І художник зовсім не проти, щоб про них з\'явилася ще одна історія - придумана саме вами.

За враженнями та задоволеннями завітайте на відкриття виставки до Регіонального центру сучасного мистецтва «Арт-Шик» 4 листопада о 18.00. Виставка «Прості задоволення» триватиме до 17 листопада.


Переглядів: 4585
Поширень: 0