За чотири роки свого існування диваки з гурту DVA (Бара та Ян Краточвілови), використовуючи біт-бокс, кларнет, банджо, гітару, мелодику, мегафон та власні голоси наспівали цілу купу веселих та іронічно-меланхолійних пісеньок і здобули силу-силенну прихильників. Історії зі свого власного світу вони переповідають мовою, яку знають лише вони двоє.

Цей електроно-акустичний проект встиг заробити собі славу як у Чехії так і у Словаччині, Росії, Франції, Норвегії, Іспанії, Німеччині, Італії, Сербії, Австрії, Польщі, Угорщині. Їх дебютний альбом Fonók у 2008 році був номінований на престижну чеську музичну премію, а один з впливових музичних критиків BBC назвав його серед кращих.

Третій альбом джазо-фолькових оригіналів носить назву «HU» і є збіркою пісеньок з уявного ефіру неіснуючих радіостанцій. Проводячи літо на острівку поблизу Мадагаскару, музики надихнулися атмосферою спекотливого тропічного лісу та його диких мешканців. Велике європейське турне на підтримку нового альбому DVA розпочинають у Вінниці. Всього ж українська частина туру складатиметься з п’яти концертів.

Дует з назвою DVA подає своє неймовірне бачення музики безліччю способів. Їх концерт – це вистава, вибух емоцій, драйву і несподіваних музичних рішень у супроводі відео-графіки.

Зігрівати нас цим неймовірним пекучим коктейлем DVA будуть ввечері 8 грудня у арт-клубі «Портал», а доводити слухачів до потрібної кондиції закликано вінницьку концептуальну творчу-формацію «ДомЪплоТ». Вхід на цю гарячу вечірку коштуватиме всього 40 гривень. Початок жагучих ритмів та химерних звуків о 20.00.
 


Переглядів: 3034
Поширень: 0