Вечір у «Порталі» видався драйвовим і, безсумнівно, запам’ятається на час тих безстрокових (та сподіваймося не довгих) канікул, які пообіцяв вінницький клуб. Концерт гуртів DVA та ДомЪплоТ виявився непересічною музичною подією в житті міста.

Чорти з DVA

Отже, зігріти публіку перед виступом пари славетних чехів вийшла вінницька формація «ДомЪплоТ», що заграла кілька іронічних та енергійних пісень та оголосили про початок свого туру Україною. Після їх добродушного та жвавого шансону настав час тих, на кого з нетерпінням чекали – чарівники звукових перетворень, чеський гурт DVA.

Цей подружній дует, уже знаний у Європі як виконавці «фолку неіснуючих народів», частував слухачів вишуканим звуко-шумо-асорті! Ян та Бара Краточвілови примудряються занурювати слухача у свій паралельний світ за допомогою всього лише гітари, кларнету, саксофону, ритмічного біт-боксу та власних голосів. А виглядає це так: на сцені займає місце чоловік з гітарою та купою проводів навколо, а біля мікрофону стає тендітна та вертка, пустотливо-непосидюча дівчина. Вступає танго. Вкрадливо-задиркувате. Вигадливо трансформується, обростає гуркотами, нашаровується сенсами, викликаючи мимоволі посмішку задоволення від виру яскраво-веселого гамору. Драйвова вистава набирає обертів.

Чорти з DVA

Веселі, пульсуючі мелодії, вигуки на мові, яка щось виразно нагадує та лишається невідомою, знані та незнані мотиви та ритми – вони змішують усе, здобрюють власною чарівністю та подають цей гурманський фьюжн захопленим слухачам. Слухачеві лишається якщо не пуститися у танок одразу ж, то пританцьовувати у такт тими бісиками в очах, що спалахують у кожного, хто чує DVA.

На біс двох звуко-ілюзіоністів викликали двічі. Насититися їх мелодіями неможливо, вони продовжують звучати у вухах та народжувати усмішку до цих самих вух! Бажаючі продовжити задоволення купляли диски гурту, зокрема їх останній альбом «HU». Тож, музичний сюрреалізм чехів вінничани вподобали. Тепер черга за іншими містами, що пара відвідає впродовж українського туру. Незабутні враження гарантовано!
 


Переглядів: 3473
Поширень: 0