Щойно, 3 березня, в виставковій залі Вінницького обласного краєзнавчого музею відбулося відкриття виставки художньої фотографії „Поділля 2010. Банячки”, що стало підсумком передноворічного пленеру фотохудожників з Вінниці, Запоріжжя, Кривого Рогу, Миколаєва, Чернівців, Севастополя. То ж, не гаячи довго часу, митці вже наступного дня – 4 березня вирушили на новий триденний пленер на хутір Банячки, що неподалік с. Вороновиця в 20 км від Вінниці.

Пленер Поділля 2011. Банячки

Пленер (від франц. en plein air – „на відкритому повітрі”) – техніка живописного або фотографічного зображення об’єктів в природньому освітленні та в природніх умовах, зазвичай доповнена обміном інформацією, живим спілкуванням, дискусіями, переглядом готових робіт.

Отже, в умовах природнього середовища фотохудожники змогли вдосталь насолодитись фотозйомкою сюжетів будь-яких смаків: пейзажі, макрозйомка, портрет, street-foto (вулична фотографія), жанрове фото тощо. В дружній, невимушеній атмосфері проходило спілкування фотомитців. Цікаві дискусії ввечері біля камину не залишили в спокої жодного з гостей зустрічі.

Пленер закінчився, та в комірках фотокамер кожного з учасників цього мистецького заходу, організованого обласною організацією Національної спілки фотохудожників України, залишилось чимало відзнятого матеріалу, і згодом, можливо, вінничани зможуть доторкнутися до прерасного – побачити нову цікаву добірку творів художньої фотографії.


Переглядів: 4232
Поширень: 0