В середу, 30 березня, ресторан “Авто-гриль Мисливець” з радістю та гостинністю пригощав вінницький бомонд. Вечірка була влаштована на честь презентації картин вінницької художниці Юлії Гушул за сприяння журналу “Афіша”.

Важливо зазначити, що роботи Юлії не залишили нікого байдужим, адже здивували усіх присутніх своєю неординарністю та по-весняному яскравою свіжістю. Насичені барви надали заходу позитивного настрою та створили приємну атмосферу. Романтичний настрій підтримувало музикальне тріо у складі скрипки, контрабасу та синтезатору. Пластику тіла продемонстрували енергійні дівчата з танцювального колективу Атлантида. В залі всіх охочих дивував портретист, який за лічені хвилини створював дуже вдалі портрети.

Охочих побачити на власні очі творіння молодої художниці було багато. Оцінити роботи своєї колеги прийшли: Олександр Никитюк та Володимир Козюк, також приїхав Олександр Ройтбурд, робота якого "Прощай, Караваджо!" була продана на лондонському аукціоні за $ 97 000.

В рамках виставки був проведений аукціон, на якому були виставлені маленькі елементи декору ексклюзивно оформлені художницею Юлією Гушул. Стартова ціна кожного з них була 20 гривень, а остаточна доходила до 400.

Олександр Никитюк про виставку:

Олександр НикитюкЗ творчістю Юлі спочатку познайомився в соціальній мережі facebook. Коли натрапив на її альбом, то переглядаючи автоматично визначав, що до вподоби, тиснучи на кнопку "подобається". Але через деякий час помітив, що таким чином помітив майже 70 відсотків представлених в альбомі творів. Тоді й замислився. Якийсь особливий дух присутній в її роботах, щось таке, що має глибинні корені та витоки. Картини дуже гармонічно сформовані за кольором та композиційною побудовою і це дивує найбільше, адже авторка не має спеціальної художньої освіти, мабуть в неї це присутньо на підсвідомому, ментальному рівні й виплиснуто таким яскравим чуттєвим видовищем в творчому пориві, як архитипічне відчуття всесвіту.
Подібний приклад тут можна порівняти навіть з феноменом творчості художниці Марії Приймаченко
.

Що не кажіть, а у Вінниці вміють цінувати мистецтво!

Виставка проходить в ресторані « Автогриль Мисливець»
з 31 березня по 17 квітня.


Переглядів: 5825
Поширень: 0