01 червня 2011 року о 15:00 у Регіональному центрі сучасного мистецтва «Арт-Шик» презентуватиметься виставка юних художників вінницької студії творчого розвитку «Київська Русь». Виставка проходить у рамках щорічного благодійного проекту «Сім кольорів дитинства» до Міжнародного дня захисту дітей, започаткованого центром три роки тому. За цей час проект став одним із найважливіших напрямків культурно-просвітницької роботи РЦСМ «Арт-Шик», завдяки якому не лише професійні художники, але й талановиті юні початківці можуть винести свої твори на суд глядацької аудиторії.

Студія «Київська Русь» існує з 2001 р. при вінницькому храмі свещенномученіка Володимира Митрополита Київського під керівництвом протоієрея Олексія Іродова. Викладачами є Ростислав Моцпан - іконописець, реставратор, історик подільського іконопису та Ольга Кравцова. Учні студії опановують різні техніки образотворчого і декоративного мистецтва: живопис, графіку, різьбу по дереву, кераміку, ювелірне мистецтво та мозаїку. На меті засновників студії - підготовка творчої молоді до роботи у сакральному мистецтві, але сюжети робіт і творчі завдання не обмежуються лише релігійною тематикою, студійці отримують загальний мистецький розвиток.

Твори вихованців студії брали участь в міських та обласних виставках та конкурсах дитячої творчості, були неодноразово премійовані. Протягом 2002-2004 рр. студія влаштовувала експозиції у виставковій залі «Плеяда» на міжнародній конференції православних педагогів. 2010 р. відбулась виставка студії в Обласному краєзнавчому музеї до річниці Хрещення Русі.

На нинішній виставці представлені близько 50 творів образотворчого та декоративного мистецтва на релігійні теми, за іконописними взірцями, а також за мотивами декоративного мистецтва Давньої Русі.

Виставка відкрита щодня для вільного відвідування протягом 02 – 15 червня 2011 з 10.00 до 20.00 по буднях, з 11.00 до 20.00 – у суботу, з 11.00 до 18.00 – у неділю за адресою : вул. Арх. Артинова, 12-а, (4-й поверх Торгового дому «Галерея ІнтерШик»).


Переглядів: 4227
Поширень: 0