Фінансову оборудку вартістю майже 4,7 млн. грн. несплачених податків викрили співробітники викриття злочинів у базових галузях економіки податкової міліції ДПІ у м. Вінниці.

Службові особи підприємства, що займається заготівлею брухту чорних металів, тривалий час закуповували металобрухт в одеської фірми, яка, як з’ясували оперативні співробітники податкової міліції, має всі ознаки фіктивності. Метою подібної співпраці було безпідставне формування податкового кредиту для ухилення від сплати податку на додану вартість. Водії автомобілів, які доставляли брухт на вінницьке підприємство, засвідчили, що жодної поставки чорних металів з одеської фірми вони не здійснювали, а виїздом за адресою постачальника з’ясовано, що приймальних дільниць (обов’язкової умови для отримання ліцензії) там узагалі немає.

Слідчими податкової міліції відносно директора порушена кримінальна справа за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч.3 ст. 212 КК України), що передбачає позбавлення волі терміном від 5 до 10 років. Директора підприємства затримано та доправлено в ізолятор тимчасового тримання.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 4024
Поширень: 0