Україна виходить з кризи

За 10 місяців 2011 року приріст ВВП в Україні склав 5,3%. При цьому, ріст промислового виробництва досяг рівня 9%. У той же час, приріст фонду зарплати в Україні збільшився на 16% або на 40 млрд. грн. Обсяг виплати пенсій зріс на 17 млрд. грн. або на 11 %. Це надзвичайно непоганий показник. І свідчення того, що ми починаємо виходити з глибокої кризи, заявляє прем’єр-міністр України Микола Азаров. Відтак, розраховує, що у 2012 році вдасться вийти на приріст ВВП на рівні 2007 року. За цими показниками стоїть робота Уряду, підкреслив Микола Азаров.

Електронні сервіси на допомогу платникам податків

Податкова служба впевнено йде курсом реформування. Насамперед фахівці податкової працюють над поліпшенням сервісного обслуговування платників. Черговим кроком у розбудові партнерських стосунків та задоволення потреб платників податків, стане впровадження електронних Кабінету та Картки платників податків. Остання дозволятиме цілодобово та оперативно отримувати інформаційну та клієнтську підтримку з боку ДПС на всій території України. Вона є унікальною комбінацією компактності та портативності. До того ж, картка дозволить оперативно та безпечно здійснювати сплату податків, тому що матиме багатоступеневий захист від зчитування, підробки та вірогідності кримінальних афер.

Затверджено новий Держреєстр РРО

Затверджено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій. У першій частині цього документу визначені реєстратори розрахункових операцій, дозволені до первинної реєстрації. Тобто моделі зазначених реєстраторів можуть продаватися та використовуватися у роботі підприємців. До другої частини реєстру віднесено моделі, первинна реєстрація яких заборонена. На ці реєстратори розрахункових операцій районна податкова інспекція фіскальний номер не видаватиме. Зазначені моделі можуть використовуватися лише у роботі тих підприємців, які з ними вже працюють. Нагадаємо, що Реєстр затверджено листопадовим наказом ДПС України №114.

Новостворених платників податків Вінниччини побільшало на 6,5 тисяч

Станом на 01.11.2011 в органах державної податкової служби Вінницької області перебувають на обліку 127210 платників податків, з них 28522 – юридичних осіб та 98688 – фізичних осіб-підприємців.

Найбільша кількість платників перебуває на обліку в ДПІ у м. Вінниці – 50777 платників податків (або 40%), в т.ч. 12834 – юридичних осіб та 37943 – фізичних осіб-підприємців.

З початку 2011 року в органах державної податкової служби було зареєстровано 6550 новостворених платників податків, з них 1265 – юридичних осіб та 5285 – фізичних осіб-підприємців. Знято з обліку в зв’язку з припиненням діяльності 8202 платників податків, з них – 674 юридичних осіб та 7528 - фізичних осіб-підприємців.

Найбільше платників ПДВ – у Вінниці

Станом на 01.11.2011 в органах державної податкової служби Вінницької області перебувають на обліку 5527 платників податку на додану вартість, із них – 4578 платників податків – юридичних осіб (83%) та 949 платників податків – фізичних осіб підприємців (17%). Найбільша кількість платників ПДВ перебуває на обліку в ДПІ у м.Вінниці - 2828 платників податків (або 51,2% від загальної кількості платників ПДВ), з них 2225 – юридичних та 603 –фізичних осіб.

Кількість планових перевірок знову поменшає

До кінця року кількість планових перевірок буде скорочено на 59%. Про це заявив Голова ДПС України Олександр Клименко За його словами, порівняно з минулим роком кількість документальних перевірок суб’єктів господарювання зменшилася майже наполовину. До плану-графіку перевірок включено 12,2 тис. підприємств. Рік тому цей показник складав 23,3 тис. «До цього ми принципово дотримувалися задекларованої позиції щодо невтручання у діяльність сумлінних платників. Кадрові ротації на політику нашого відомства у цьому питанні ніяк не вплинуть. Навпаки, робота зі створення сприятливих умов для бізнесу, зі зниження фіскального тиску на економіку має бути посилена», - підкреслив Олександр Клименко.

Ні – споживчим кредитам у іноземній валюті

3 листопада в Україні набув чинності закон № 3795-VI „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання відносин між кредиторами і споживачами 3 листопада в Україні набув чинності закон № 3795-VI „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання відносин між кредиторами і споживачами фінансових послуг”. Документ спрямований на удосконалення та підвищення захисту прав кредиторів, вкладників банків і споживачів фінансових послуг з метою зниження рівня ризиків фінансової системи. Окрім того, документ також забороняє надання споживчих кредитів в іноземній валюті на території України,

Відділ масово-роз’яснювальної роботи

та звернень громадян ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3017
Поширень: 0