З моменту оприлюднення Закону про нову спрощену систему оподаткування пройшло зовсім небагато днів, проте податківці Вінниччини вже активізувалися на ниві податкових семінарів, роз’яснень та консультацій у цьому напрямку.

Аби упередити довільне трактування норм нового законодавства підприємцями-фізичними особами, на яких з нового року очікуватимуть зміни, керівництво ДПА у Вінницькій області та ДПІ у м. Вінниці ініціювало засідання «круглого столу» з представниками громадських організацій та об’єднань підприємців міста та області. Як зазначив перший заступник комісії з проведення реорганізації ДПА у Вінницькій області, перший заступник голови ДПА у області Володимир Левчук, окрім донесення до представників малого бізнесу регіону основних положень ведення підприємницької діяльності за новими правилами, податківці мають на меті почути позицію самих підприємців щодо нововведень та вислухати усі зауваження або пропозиції громадськості. Приміром, цілком слушними видалися з огляду на досвід та практику ведення бізнесу за спрощеними правилами оподаткування, деталізація новацій від представників Ради підприємців при Вінницькій ОДА, спілки підприємців „Стіна”, Ради підприємців при міському голові, обласного об’єднання „Клуб бухгалтерів”, спілки підприємців „Центр”, щодо подальшого спрощення ведення обліку та можливості нарахування амортизації основних засобів.

Найбільше нарікань у ході «круглого столу» вінницькі суб’єкти малого підприємництва висловили на рахунок значного навантаження на «спрощенців» у вигляді єдиного соціального внеску. І, незважаючи на те, що цей платіж не є компетенцією податкових органів, останні пообіцяли долучитися до обговорення на регіональному рівні пропозицій щодо внесення змін до пенсійного законодавства.

Відтак, подібні зустрічі з громадськістю працюють на досягнення спільної мети, оскільки допомагають податківцям не лише доносити до широкого загалу основні зміни у правилах ведення підприємницької діяльності, а й спільно виявляти неврегульовані питання, для подальшого їх законодавчого вирішення.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Вінницькій області (ГДПІ Тетяна Александрович)


Переглядів: 3727
Поширень: 0