Спрощенці вирушать у новий рік – з новим законом

Нещодавні зміни, внесені до Податкового кодексу, додали „єдинникам” чимало переваг. Насамперед, їх розподілили на декілька категорій та суттєво збільшили допустимі обсяги річного доходу. Для приватних підприємців – це 3 млн.грн. замість 500 тисяч. Для юридичних осіб – 5 мільйонів гривень замість одного При цьому, при несуттєвому зростанні ставок, на відміну від діючого законодавства, їх не потрібно буде збільшувати за кожного найманого працівника. Окрім того, платники єдиного податку – фізичні особи матимуть можливість реєструватися платниками ПДВ за умови перебування в 3 групі і сплаті єдиного податку в розмірі 3% від суми отриманого доходу.

Для єдиннників враховано всі перехідні нюанси

Старі свідоцтва про сплату єдиного податку і патенти про сплату фіксованого податку на 2011 рік залишаються дійсними до отримання нового Свідоцтва, але не пізніше ніж до 1 червня 2012 року. Додано й часу на вибір системи оподаткування. Цього разу заяві про перехід на сплату єдиного податку можна буде подавати аж до 25 січня 2012 року.

До речі, отримати консультацію щодо нововведень по спрощеній системі оподаткування можна і у вихідні дні. В обласних податкових інспекціях впродовж грудня 2011 року кожної суботи та неділі з 9.00 до 14.00 працюватимуть консультаційні пункти. Ви зможете отримати будь-яку інформацію, не залишаючи свого робочого місця. Номери телефонів – на офіційному веб-сайті податкової служби області www.vinsta.gov.ua та за номером телефону (0432)59-23-57.

Нафта без ПДВ

Чи імпортуватимуть нафту до України без сплати ПДВ вирішить міжвідомча комісія під головуванням прем’єр-міністра. Після прийняття позитивного рішення, для державної компанії "Нафтогаз" сировина для переробки коштуватиме на 20 % дешевше. Отож, вона зможе взяти в оренду якнайбільше заправних станцій. І продаватиме бензин на 20 % дешевше. У такий спосіб пальне мереж АЗС, які продають імпорт - буде поза конкуренцією.

Податковий кодекс простимулює енергетику

Внесеними до цього документу поправками, передбачено звільнення енергогенеруючих компаній від сплати податку на прибуток у межах фактичних витрат на капітальні інвестиції. Перші, запозичені у ощадбанку кошти, планується направити на реконструкцію по одному з блоків на Криворізькій та Запорізькій ТЕС.

Україна б’є цукрові рекорди

Україна б’є цукрові рекорди. Аналітики прогнозують виготовлення від 2,2 до 2,3 мільйонів тонн цукру, що перевищує річну потребу країни у розмірі двох мільйонів тонн. Відтак, вперше за три роки виробництво цукру може перевищити попит на нього. Це вже викликало падіння цін на внутрішньому ринку на 25 відсотків з початку року і спустилась до позначки 616 доларів за тонну.

Багатії платитимуть податок на розкіш.

Багатії платитимуть податок на розкіш. У мінсоцполітики кажуть: збори стягуватимуть за все: від дорогих костюмів до яхт. Під прицілом буде елітне майно - будинки від чотирьохсот квадратних метрів та квартири від двохсот. Ділитися із державою доведеться і власникам надпотужних авто. А ось за коштовний одяг, вартість якого перевищуватиме 30 мінімальних зарплат, додаткові гроші у покупців братимуть безпосередньо у бутиках. Отож, за будинок 400 квадратних метрів доведеться заплатити 8 500 гривень. За гектар земельної ділянки десь 7-10 тисяч. За автомобіль – близько 7 тисяч на рік.

 


Переглядів: 3184
Поширень: 0