Вже вдруге у місті повторюється ситуація, коли наприкінці року Державне казначейство не проводить платіжні доручення Вінницької міської ради. В результаті цього деякі підприємства, які виконували ті чи інші роботи на замовлення міської ради, не змогли отримати зароблені ними кошти та вчасно виплатити своїм працівникам зарплату. Всього у казначействі «зависло» більше 27 мільйонів гривень. З них кошти загального фонду міського бюджету у розмірі 1 222,5 тисяч гривень та спеціального фонду – більше 26 мільйонів гривень.

Наприкінці року міська влада закумулювала цей фінансовий ресурс у повному обсязі, аби виконати свої зобов’язання перед підрядними підприємствами. Ці кошти знаходились на єдиному казначейському рахунку. Ще два тижні тому було виставлено платіжні документи, але кошти Державним казначейством не були перераховані. На всі звернення від міської ради звучала відповідь – немає коштів. Схожа ситуація і в інших містах України.

«Прикро, що така ситуація склалась. Ми після свят будемо робити все, щоб її стабілізувати, але разом з тим ми маємо проблему, вирішення якої не залежить від нас. Це абсолютно поза межами наших повноважень. Ми розуміємо складнощі у державному бюджеті, але і ми як міська влада повинні виконувати свої фінансові зобов’язання вчасно», - коментує ситуацію міський голова Володимир Гройсман.
 


Переглядів: 3496
Поширень: 0