В обласному центрі пройшов семінар на тему «Порядок застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб’єктами господарювання у 2012 році». На сьогодні на Вінниччині на обліку перебуває близько 3-х з половиною тисяч юридичних осіб – спрощенців.

Відкрила семінар голова комісії з проведення реорганізації ДПА у Вінницькій області Ірина Зленко. Вона запевнила присутніх підприємців та бухгалтерів, що для того, щоб етап перереєстрації пройшов якомога більш оперативно та безболісно, податківці працюють із подовженим днем: консультують підприємців та приймають заяви на перехід на спрощену систему оподаткування. При цьому податківці розраховують на те, що підприємці не відтягуватимуть свій прихід до податкової інспекції за місцем проживання з метою перереєстрації на останній день.

В ході семінару платники податків мали змогу отримати для себе не лише корисну інформацію, а й відповіді на запитання, що стосуються особливостей їх оподаткування.

Гаряче обговорення викликали, зокрема, питання умов переходу на спрощену систему оподаткування, умов перебування на спрощеній системі, порядку нарахування та строків сплати єдиного податку, ведення обліку доходів, термінів подання податкової звітності, а також застосування окремих норм ПКУ, на які виступаючими було надано обґрунтовані вичерпні відповіді. Також питання бухгалтерів стосувались податкової соціальної пільги, узгодження податкових платежів із соціальними стандартами та особливостей подання звітності в електронному вигляді.

Голова комісії з проведення реорганізації ДПА у Вінницькій області Ірина Зленко наголосила на зручності та безпеці застосування електронної звітності. Адже, подаючи звіти он-лайн, підприємці можуть не лише розраховувати на оперативне повернення податку на додану вартість, а й убезпечити себе від махінацій недобросовісного контрагента. Під час семінару для бухгалтерів та підприємців провели невеличкий тренінг по звітуванню он-лайн.

Присутні підприємці висловили щиру вдячність Ірині Зленко за розуміння їх труднощів та готовність відкрито вислухати та навіть надати фахову відповідь.

За словами більшості бухгалтерів, вперше керівник податкового органу області вищого рівня настільки щиро перейнявся проблемами, які хвилюють підприємництво регіону. Підприємці, які працюють в реальному секторі економіки, розраховують на те, що така взаємна повага сприятиме створенню сприятливих умов для діяльності суб’єктів господарювання краю.

Спростити діяльність платників та відійти від суто фіскальної функції працівників відомства – серед пріоритетів діяльності служби сьогодні. Тож не за горами той час, коли завдяки технічним новаціям платники зможуть уникнути безпосередніх контактів з податківцями – переконана Ірина Зленко. Задля цього в області планується вже незабаром відкрити сервісний центр по обслуговуванню платників податків

Відділ МРР та ЗГ ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3489
Поширень: 0