Працювати за старими КВЕД-ами можна ще рік

Державна податкова служба України з 17 січня дозволила вітчизняним підприємцям, не змінюючи види своєї діяльності, працювати ще рік за старими кодами видів економічної діяльності (КВЕД-ами). За словами Голови ДПС України Олександра Климента рік – це той час, який надано усім суб’єктам господарювання, щоб визначитися із основними видами господарської діяльності, привести свої коди у відповідність із основними видами діяльності та внести цю інформацію до Єдиного держреєстру юридичних- та фізичних осіб – підприємців.

Податківці запрошують до діалогу

З цією метою впродовж лютого організовують у регіонах відкриті зустрічі з суб’єктами підприємницької діяльності та громадськістю. У ході відкритого спілкування усі бажаючі зможуть висловити власне бачення організації роботи податкового відомства, обговорити спірні питання, з’ясувати формат співробітництва із податківцями, враховуючи законодавчі зміни, які набрали чинності з 1 січня 2012 року. На Вінниччині така зустріч відбудеться 9 лютого о 10 годині у актовій залі ДПІ у м. Вінниця, вул..30-річчя Перемоги, 21. На відверту розмову тих, кому є що сказати запрошує голова ДПС у Вінницькій області Ірина Володимирівна Зленко

Довіра до банків через стабільність гривні

За минулий рік об’єм депозитів фізосіб зріс на 13 відсотків і на початок 2012 року досягнув рекордних 307 мільярдів 400 мільйонів грн. Особливо врожайним видався грудень. За цей місяць громадяни принесли до банків 4,5 млрд. грн. Аналітики кажуть, що довіра українців до банків повернулась завдяки різкому збільшенню ставок по короткострокових вкладах у національній валюті та стабільності гривні.

Приватизацію завершать у 2013?

Президент України 31 січня підписав Закон „Про державну програму приватизації”. Програма передбачає додаткове надходження до бюджету від 30 до 70 млрд. грн. За підсумками її реалізації планується зменшити долю державного сектора в економіці до 25-30 відсотків валового внутрішнього продукту. Загалом програма націлена на завершення приватизації. При цьому, продаж усіх малих та середніх об’єктів заплановано на друге півріччя 2012 – 2013 рік.

Кому дістануться українські чорноземи

Сільгоспвиробники занепокоєні норами, закладеними у законопроекті „Про ринок земель”. Вони кажуть, якщо цей закон приймуть, українські чорноземи скуплять великі агрохолдинги. Фермери залишаться ні з чим. Адже за новими правилами особа, яка купує ділянку повинна буде подати декларацію про доходи. Цей механізм автоматично відсіє 80% селян, які не мають необхідних прибутків. Утім монополізація - це ще півбіди - кажуть фермери. Вони побоюються, бо земля може дістатися іноземцям. Хоча в Держземагетнстві це заперечують. Чиновники наполягають: село потребує інвестицій і отримати їх зможе, якщо земля стане товаром.

Уряд вивчає підґрунтя для збільшення зарплат

Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив Мінекономрозвику спільно з Міністерством соціальної політики глибоко вивчити питання економічного підґрунтя для підвищення рівня зарплат і способи збільшення зарплатної долі у собівартості. Посадовець зазначив, що сьогодні Україні, зокрема, потрібні механізми керування трудовими доходами в тих випадках, де держава має на це законне і природне право. Це, у тому числі, стосується справедливого перерозподілу надвисоких доходів або експлуатації надр. При чому, рух у цьому напрямку має бути зустрічним

Резерви бюджету у боротьбі з контрабандою

Міністр Фінансів України Валерій Хорошковський вважає, що податкова та митна служби можуть додатково збільшити надходження держбюджету-2012 більш ніж на 20 млрд. грн. Він нагадав, що у той час, коли він очолював митницю, вдалося збільшити надходження до держбюджету більш ніж у два рази. Високопосадовець пообіцяв, що пошук нових додаткових джерел бюджетних надходжень не призведе до збільшення податкового тиску на бізнес. На думку Валерія Хорошковського резерви потрібно шукати у посиленні боротьби з контрабандою.

Україна та Мексика без подвійного оподаткування

Україна та Мексика домовились про уникнення подвійного оподаткування та попередження ухилення від сплати податків із доходів та майна, підписавши відповідну конвенцію. Отож, уряд створює нові можливості для бізнесу, адже суб’єкти підприємництва обох країн отримають гарантію, що прибутки, отримані від підприємницької діяльності на території другої країни, а також із джерел у цій країні у вигляді дивідендів та відсотків не будуть наражатися на подвійне оподаткування.

До уваги СПД – фізичних осіб

До уваги суб‘єктів господарювання, які перебувають на загальній системі оподаткування! 9 лютого закінчується термін подання декларації про майновий стан і доходи, отримані фізичною особою-підприємцем від провадження господарської діяльності, за 2011 рік. З формою декларації та порядком її заповнення можна ознайомитись на сайті ДПА у Вінницькій області www.sta.gov.ua або у податковій інспекції за місцем реєстрації.



Переглядів: 3064
Поширень: 0