Про це під час прямого ефіру на телеканалі ВДТ ТРК «ВІНТЕРА» повідомив голова обласної державної адміністрації Микола Джига.

«Влада сприяє інвесторам. Ми зацікавлені в співпраці. Це додаткові надходження в область. Робочі місця, заробітна плата, а, відтак, поповнення бюджету»,- наголосив голова ОДА.

На даний час обласна державна адміністрація супроводжує реалізацію ряду великих інвестиційних проектів:

  • завершено будівництво нової кондитерської фабрики «РОШЕН» №2 по вул. Липовецькій у м.Вінниця;
  • поруч із новою кондитерською фабрикою,  розпочалось будівництво нового молокопереробного заводу, його запуск заплановано на четвертий квартал 2013 року. Вартість реалізації проекту – 318 млн.грн.
  • цілий ряд проектів започатковано в Липовецькому районі. Це перш за все – практично на 100% збудовано завод по виробництву твердого біопалива із відходів лісового та сільськогосподарського виробництва у вигляді пелетів (ТОВ «ВІН- ПЕЛЕТА»). Наразі проводиться монтаж обладнання і вже з осені він розпочне свою роботу.

Окрім того, в цьому ж районі планують до кінця 2012 року побудувати та ввести в експлуатацію завод з виробництва концентрованих соків потужністю 1000 тонн переробки яблук на добу. Вартість проекту становить 12 млн. євро.

  • після тривалої перерви, завершено реконструкцію Гайсинського консервного заводу і вже в 20-тих числах липня ми очікуємо його запуск в експлуатацію;
  • в липні буде запущено виробництво на нових лініях по виробництву консерви на вінницькому заводі «Вінтар». Це один з найпотужніших виробників рибних консервів в Україні, щоденно виробляється 200 тис. консервних банок. Основним ринком збуту продукції будуть країни СНД;
  • серйозна реконструкція проведена на Вінницькому олійно-жировому комбінаті. Виконано технічне переоснащення пресового цеху в корпусі олійноекстракційного заводу з прибудовою, що дало можливість збільшити виробничі потужності по переробці насіння соняшнику на 300 тонн і довести добову переробку насіння соняшнику до 1000 тонн.

Проведена модернізація двох технологічних ліній на дільниці виготовлення м’яких маргаринів з доведенням виробництва фасованих жирів до 60 тонн на добу.

- продовжується будівництво виробничого комплексу з вирощування та переробки птиці ВАТ «Миронівський хлібопродукт» (ТМ «Наша Ряба»). Планова потужність комплексу 400 тис. тон м’яса на рік, комбікормового заводу - 1,5 млн. тон продукції на рік, олійно-екстракційного заводу 1,5 тис. тон соняшникової олії на добу. Буде створено 10 тисяч нових робочих місць. Вартість проекту 1,5 млрд. дол. США.

На сьогодні перша пробна партія птиці вже вирощується і протягом певного часту ми отримаємо м\'ясо вирощене у Вінницькій області.

- Окрім того, надзвичайно перспективним напрямком залишається будівництво сонячних електростанцій. На разі в області ведеться будівництво 7 енергогенеруючих об’єктів – електростанції з використанням енергії сонця.



Переглядів: 4484
Поширень: 0