Із 541 виїзної позапланової документальної перевірки, які були проведені впродовж січня-червня 2012 року, підставою 220 з них стала процедура реорганізації або припинення суб’єктами господарювання діяльності, порушення провадження у справі про визнання банкрутом або подача заяви про зняття з обліку платника податків.

Ще 120 або 22 % від загальної кількості позапланових перевірок проведено у платників, котрі подали декларацію, в якій заявили до відшкодування з бюджету податок на додану вартість та/або задекларували від\'ємне значенням з цього податку, яке становить більше 100 тис. гривень.

Решта позапланових перевірок проводяться з підстав, що регламентуються положеннями статті 78 Податкового кодексу України.

Отож ДПС України упевнено перетворюється із фіскального відомства на сервісну установу. Як наголошує Голова ДПС України Олександр Клименко: „Державна податкова служба України в даний момент змінює концепцію своєї роботи. З огляду на це, зменшення тиску на бізнес через контрольно-перевірочні заходи є одним з наших пріоритетних завдань”.



Переглядів: 3942
Поширень: 0