У Росії, Україні та Польщі в цьому сезоні є великий шанс зібрати рекордний урожай яблук.

 Генеральный директор вінницького підприємства «Аграна-Фрут-Україна» Віктор Харьков- В цьому році з яблуками немає проблем. - каже генеральный директор вінницького підприємства «Аграна-Фрут-Україна» Віктор Харьков. - Погодні умови нині не найкращі, але урожай буде не менший, ніж минулого року. Адже посухи не було навесні, коли тривав період вегетації яблук.

За даними "АПК-Інформ: овочі та фрукти", в Україні виробництво яблук цього року може вирости відразу на 5 відсотків. Таким чином, яблучний сезон докорінно відрізнятиметься від попередніх.

- Яблучний сезон тільки-но починається, - каже Віктор Харьков. - Наша цінова політика формується в залежності від європейського ринку. А за якістю наші фрукти не гірші, ніж в будь-якій іншій країні світу.

Загалом, за останній тиждень основний набір овочів і фруктів в Україні подешевшав на 4,2%.

- Минулого тижня динамічне зниження цін відзначалося практично по всіх основних видах овочів, - каже керівник проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Тетяна Гетьман. - Найбільший вплив на зниження вартості плодоовочевої кошика, як і раніше надавали томати, які за тиждень стали дешевшими ще на 30%. Також великий вклад у зниження цін на основний набір овочів внесла цибуля, подешевшавши за тиждень на 25%. Тенденція до зниження цін намітилася і на картоплю, який і без того залишається рекордно дешевим.



Переглядів: 5347
Поширень: 0