Іноземні інвестиції станом на 1 серпня поточного року тільки в розвиток агропромислової галузі області склали понад 16 млн. дол. США. На сьогоднішній день знаходяться в стадії реалізації та будуть реалізовуватися в найближчій перспективі 157 інвестиційних проектів на суму понад 17,5 млрд. грн.

106 країн світу підтримують з Вінниччиною торговельні зв\'язки. Темпи зростання товарообігу в області вищі від середньоукраїнських, а отже маємо друге місце серед регіонів України.

На даний час обласна державна адміністрація супроводжує реалізацію низки великих інвестиційних проектів: завершено будівництво нової кондитерської фабрики «РОШЕН» №2 у м.Вінниця. Поруч із новою кондитерською фабрикою, розпочалось будівництво нового молокопереробного заводу. Вже монтується фундамент даного підприємства, а запуск його заплановано на четвертий квартал 2013 року. Вартість реалізації проекту – 318 млн.грн.

Цілу низку проектів започатковано у Липовецькому районі. Це перш за все – практично на 100% збудовано завод по виробництву твердого біопалива із відходів лісового та сільськогосподарського виробництва у вигляді пелетів. Наразі проводиться монтаж обладнання і вже з осені він розпочне свою роботу. Окрім того, в цьому ж районі планують до кінця року побудувати та ввести в експлуатацію завод з виробництва концентрованих соків потужністю тисяча тонн переробки яблук на добу. Вартість проекту становить 12 млн. євро.

Продовжується будівництво виробничого комплексу з вирощування та переробки птиці ВАТ «Миронівський хлібопродукт». Планова потужність комплексу складає 400 тис. тон м’яса на рік. Буде створено 10 тисяч нових робочих місць. Вартість проекту 1,5 млрд. дол. США. На сьогодні перша пробна партія птиці вже вирощується і протягом певного часту ми отримаємо м\'ясо, вирощене у Вінницькій області.

Окрім того, надзвичайно перспективним напрямком залишається будівництво сонячних електростанцій. На разі в області ведеться будівництво семи енергогенеруючих об’єктів – електростанції з використанням енергії сонця.



Переглядів: 3677
Поширень: 0